Mbo veiligheidsopleidingen van Vitalis onder één dak met Scala vmbo

ROC West-Brabant, dat vanaf 1 september a.s. Curio heet, gaat de verbinding tussen hun vmbo- en mbo- scholen vanaf het nieuwe schooljaar duidelijker zichtbaar maken. Dat doen ze o.a. door een intensieve samenwerking tussen Scala vmbo in Teteringen en de mbo opleidingen VeVa.

Mbo veiligheidsopleidingen van Vitalis onder één dak met Scala vmbo

Foto: Ministerie van Defensie

De mbo studenten en medewerkers van VeVa (Veiligheid en Vakmanschap) verhuizen van de Terheijdenseweg in Breda naar het gebouw van Scala. 

Nieuwe koers

Vmbo en mbo onder één dak is een prima basis om samen uitdagende leerroutes vmbo – mbo te gaan maken. Veel Scala-leerlingen met profiel Sport, Dienstverlening en Veiligheid kiezen na het vmbo voor een VeVa-opleiding, die studenten voorbereidt op een baan bij de marine, land- of luchtmacht. Tegelijkertijd blijven de andere pijlers van Scala, Kunst – Theater – Ondernemen – Multimedia, duidelijk zichtbaar en wordt bekeken hoe ook daar de verbinding met het mbo versterkt kan worden. Deze ontwikkeling past volledig bij de nieuwe koers van ROC West-Brabant richting toekomstgericht beroepsonderwijs.

Gezamenlijke activiteiten

De voorbereidingen die nodig zijn om de VeVa goed te laten landen bij Scala zijn in volle gang. De VeVa betrekt vier lokalen en een extra ruimte op de eerste verdieping van het Scala-gebouw dat het dichtst bij de Oosterhoutseweg ligt. Vmbo en mbo zijn echter niet strikt gescheiden. Er zijn lessen in elkaars lokalen, gezamenlijke activiteiten en ze maken gebruik van elkaars docenten en faciliteiten. Ze zitten hier nadrukkelijk met elkaar op school.

Voor de studenten van de opleiding verandert er behalve de locatie aan de Meulenspie 2 in Teteringen dus niks aan de inhoud van de opleiding. Het schooljaar 2019/2020 start met een gezamenlijke activiteit om kennis te maken met elkaar.

Bereikbaarheid

Scala is gelegen aan de noordelijke rondweg op de grens van Breda en Teteringen. De school is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf het station, maar ook via de busverbinding Breda-Oosterhout-Tilburg.

Meer informatie over Curio:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!