Meerderheid van de beroepsbevolking van haven- en industrieterrein Moerdijk is afkomstig uit West-Brabant

Haven- en industrieterrein Moerdijk telde in 2017 ruim 9.309 directe arbeidsplaatsen. 5.300 van deze werknemers, ruim 57 procent van het totaal, wonen in de regio West-Brabant en maar liefst 1.759 werknemers wonen nóg dichter bij huis: in de gemeente Moerdijk.

Meerderheid van de beroepsbevolking van haven- en industrieterrein Moerdijk is afkomstig uit West-Brabant

De overige werknemers van het haven- en industietterein zijn woonachtig in de regio Rijnmond (15,9 procent), Drechtsteden (15,5 procent) of overige gebieden (11,2 procent). Deze verdeling laat zien dat het haven- en industrieterrein niet alleen voor de nabijgelegen plaatsen voor werkgelegenheid zorgt, maar ook in een omvangrijke regio daarbuiten.

Directe en indirecte werkgelegenheid 

In het onderzoek naar werkgelegenheid, wat het Havenbedrijf Moerdijk jaarlijks laat uitvoeren, wordt zowel de directe als de indirecte werkgelegenheid meegeteld. De indirecte werkgelegenheid wordt voor 2017 geschat op 8.675 arbeidsplaatsen. In totaal bood het haven- en industrieterrein in 2017 namelijk 17.983 arbeidsplaatsen. Dat is een stijging van 3,7 procent ten opzichte van 2016.

Functies en opleidingsniveau 

30 procent van de functies is technisch van aard, terwijl 15 procent van de werknemers actief is in een managementfunctie. De beroepsbevolking van het haven- en industriegebied Moerdijk is relatief gemiddeld opgeleid. De grootste groep werknemers (49 procent) heeft middelbaar beroepsonderwijs genoten. 24 procent heeft middelbare school als hoogst genoten opleiding, 17 procent HBO en 4 procent WO en hoger.

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!