Menselijke factor heeft groot aandeel in veroorzaken of voorkomen van datalekken

Cybercriminaliteit is een actueel onderwerp. Denk aan de “Microsoft” scam, de cyberaanval op de Universiteit Maastricht en het Limburgs Voortgezet Onderwijs. Op basis van de Veiligheidsmonitor 2019 en registratiecijfers van de politie blijkt dat de traditionele criminaliteit daalt ten opzichte van de cybercriminaliteit.

Menselijke factor heeft groot aandeel in veroorzaken of voorkomen van datalekken

De ‘menselijke factor’ heeft een groot aandeel in het veroorzaken óf voorkomen van datalekken. Nalatigheid of onwetend gedrag van medewerkers ten aanzien van informatiebeveiliging, kan grote gevolgen hebben op de continuïteit van een organisatie. Medewerkers beïnvloeden en veranderen is vaak lastig. Ook vinden mensen cyber security vaak ‘technisch’ en ingewikkeld, meer iets voor de ICT-afdeling. 

Maak medewerkers bewust

Croonwolter&dros CS2 verhoogt het bewustzijn van medewerkers als het gaat om cyber security.  Door mee te denken in concrete situaties, wordt cyber security ineens heel toegankelijk. Het op maat gemaakte trainingsprogramma (ARDA) laat medewerkers op leuke, efficiënte en overzichtelijke manieren bewustwording creëren. De onderdelen zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Zo lekt een medewerker van een fictieve organisatie in één van de afleveringen cruciale data, zonder dat zij dat door heeft. Cybercriminelen liggen op de loer en zijn uit op deze waardevolle data waarmee zij de organisatie chanteren. Het cyber security awareness programma verrast deelnemers met wisselende methodes en zorgt voor een hoog leerrendement.

Cyber security awareness programma  

Het is van groot belang dat cyber security en -bewustwording vaste en steeds terugkerende agendapunten blijven. Daarom bevat het cyber security awareness programma meerdere  leermomenten. CS2 biedt hiervoor diverse programma’s aan.

Maak vandaag een afspraak

Bent u benieuwd hoe u het bewustzijn van uw medewerkers ten aanzien van cyber security op een leuke en effectieve manier kunt verhogen? CS2 helpt u graag verder

Meer informatie over CROONWOLTER&DROS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!