Minder uitval en problemen door in-proces meetcontrole van Renishaw

  • Technologie
  • Bron: Renishaw

Meettasters, meetsystemen en kalibratie-oplossingen zijn volgens Renishaw de basis voor een optimale productie en een hoge constante werkstukkwaliteit. Renishaw levert oplossingen waarmee bedrijven stapsgewijs hun productie kunnen optimaliseren middels meettechniek.

 Minder uitval  en problemen door in-proces meetcontrole van Renishaw

Er wordt op dit moment veel gepraat over volautomatische en zogenaamde 'slimme' fabrieken. Om dit te realiseren zijn meetsystemen en -sensoren onmisbaar in bewerkingsmachines. Meettasters en lasersystemen kunnen eventuele problemen, zoals gereedschapsbreuk, -slijtage of maatafwijkingen in het werkstuk op de machine detecteren. Dankzij een directe terugkoppeling van de meetgegevens naar de CNC-besturing kan er direct ingegrepen worden. Zo kunnen afkeur en ongewenste kosten vroegtijdig worden voorkomen.

Producten Renishaw

Alle producten van Renishaw zijn gericht op het beheersen van het proces en het repeteerbaar bewerken van nauwkeurige producten. Daarnaast verkorten oplossingen zoals meettasters, de instel- en cyclustijden, door werkstukken automatisch op te zetten en in-proces te inspecteren.

Demo productiecel

Op beurzen en in de demoruimte in Breda kan Renishaw dit klanten laten zien, met behulp van een complete productiecel. De productiecel bestaat uit een bewerkingsmachine, een robot, diverse meetsystemen in de bewerkingsmachine en het Equator meetsysteem van Renishaw. Het doel van deze installatie is om aan te tonen hoe verschillende technologieën samen kunnen bijdragen aan hogere productiviteits- en productiecapaciteiten.  

Toegepast in eigen fabriek

Renishaw kan met hun eigen fabriek in Engeland aantonen dat meetsystemen in de productie een positief effect hebben op de productiviteit. Renishaw produceert namelijk zijn productportfolio in een volledig geautomatiseerde fabriek met meer dan 300 CNC-machines. De producten die ze op de markt brengen, worden ook door Renishaw gebruikt om de productie te optimaliseren. Zo zijn alle productiemachines uitgerust met meettasters en meetsystemen voor het controleren van gereedschappen en werkstukken.

Testen voor gebruik

Veel van de producten die het bedrijf verkoopt zijn ontwikkeld om een oplossing te bieden voor vragen vanuit de eigen fabriek. En in die fabriek worden nieuwe producten uitvoerig getest en toegepast, alvorens ze op de markt komen. Daarom is Renishaw ervan overtuigd dat het productportfolio relevant en interessant is voor hun klanten.

Lees het volledige artikel op de website van Renishaw.  

Meer informatie over RENISHAW BENELUX B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!