Minister Kaag bezoekt Ruitenberg Ingredients

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Oost NL

Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking was woensdagmiddag op werkbezoek bij Ruitenberg Ingredients in Twello. Ruitenberg is een innovatieve ontwikkelaar en producent van ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie.

Minister Kaag bezoekt Ruitenberg Ingredients

Peter van ’t Hoog, gedeputeerde van de provincie Gelderland, en Wendy de Jong, algemeen directeur Oost NL, vergezelden de minister bij dit bezoek. De minister werd onder meer door managing director Ward van der Kaaij bijgepraat over de rol van de onderneming in de eiwittransitie (vervangen van dierlijke eiwitten door plantaardige eiwitten) en over de exportstrategie van Ruitenberg. Ook kreeg de minister een rondleiding door het bedrijf. 

Sigrid Kaag: ''Het is mooi om te zien hoe dit familiebedrijf met passie een innovatieve bijdrage levert aan duurzame en gezonde voeding, en hoe het zich een positie heeft verworven op internationale markten."

Alternatieve eiwitbronnen

Wereldwijd staan we voor de belangrijke opgave om naast de bekende eiwitbronnen vlees en vis, ook alternatieve eiwitbronnen te gebruiken in onze voeding. Deze eiwittransitie is essentieel om de snelgroeiende wereldbevolking in de toekomst van voldoende gezond voedsel te kunnen voorzien. Ruitenberg Ingredients is één van de spelers in de ontwikkelingen van vleesvervangers. Om haar exportpositie verder te verbeteren, neemt Ruitenberg Ingredients deel aan de handelsbevorende activiteiten van RVO en Oost NL / GO4EXPORT. Zo heeft Ruitenberg in juni nog deelgenomen aan een digitale handelsmissie naar Canada. Ward van der Kaaij: “Deelname aan missies en beurzen heeft ons in korte tijd relevante contacten opgeleverd. Dit helpt ons om onze unieke positie als producent van speciale ingrediënten te blijven vervullen.” Het familiebedrijf bestaat al meer dan 80 jaar en speelt een unieke, zelfstandige rol in de internationale ingrediëntenindustrie.

Versterking innovatieve ecosystemen

Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL werkt aan versterking van innovatieve ecosystemen in Oost-Nederland, zoals het eiwitcluster. Wendy de Jong: ‘’Om het eiwitcluster te versterken faciliteren we de samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen, investeren we risicovol in bedrijven, bieden we ondersteuning bij uitbreiding en vestiging van bedrijven, en organiseren we handelsmissies, beursbezoeken en matchmaking events.” Voor het stimuleren van internationale handel, werkt Oost NL samen met partners in de regio Oost-Nederland binnen het GO4EXPORT programma. Op nationaal niveau werkt Oost NL samen met onder meer RVO binnen het Trade en Innovate NL netwerk.

Meer informatie over Oost NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!