Modulaire stikstof blusgeneratoren van Nu-Swift

  • Technologie
  • Bron: Nu-Swift

Tot nu toe was beveiliging van bedrijfskritische objecten, zoals schakelkasten, serverruimten en (hoofd)stroomverdelers een prijzige en ingewikkelde onderneming. Daar is nu verandering in gekomen. In dit artikel legt Nu-Swift uit wat de oplossing is.

Modulaire stikstof blusgeneratoren van Nu-Swift

Door gebruik te maken van objectbeveiliging i.p.v. ruimtebeveiliging wordt de beginnende brand bij de bron bestreden. Daarmee is de installatie veel eenvoudiger en dus voordeliger!

Stikstof blusgeneratoren: de nieuwe en schone manier van brand blussen

De kern van deze nieuwe blustechnologie is de meest eenvoudige stap in brandbestrijding: ‘zuurstof reductie’ tot onder het brandniveau waardoor het brandproces snel en effectief wordt gestopt. Nieuw is dat dit blusmedium niet is opgeslagen in grote en dure cilinders, maar als een vaste blusstof is ondergebracht in compacte modulaire blusgeneratoren. Deze blusgenerator is voorzien van een vaste blusstof die door een elektrische activatiepuls de vaste blusstof omzet naar een gasvormige blusstof bestaande uit stikstof. Dit alles in een fractie van een seconde. De schone blusstof reduceert het zuurstofniveau waardoor de brand dooft. Van de blusstof blijft geen residu over.

Waarom is de stikstof blusgenerator voordeliger dan andere systemen?

Het IG-100 blusgas, dat benodigd is om een brand te doven, wordt door het modulaire principe niet afgegeven in een ruimte maar direct bij de bron van de calamiteit. De blusgenerator is compact en klein van formaat. Afhankelijk van de beschikbare ruimte wordt de blusgenerator in of op een te beveiligen object geplaatst. Door alleen het object te beveiligen in plaats van de gehele ruimte is er minder blusstof, installatiewerk en ruimte nodig. Grote, dure hogedrukcilinders evenals het aanbrengen van een leidingnetwerk is overbodig. Minder materialen en installatietijd zorgen voor een kosteneffectieve oplossing van uw brandbeveiligingsvraagstuk.

Wat zijn de mogelijkheden?

Stikstofgeneratoren zijn drukloos en ontwikkeld met het doel om systemen, persoonlijke kostbaarheden en/of eigendommen te beschermen. In de te beschermen ruimte wordt zuivere stikstof gebracht waardoor het zuurstofpercentage onder het verbrandingsprocesniveau komt. Er blijft dus voldoende zuurstof in de ruimte over waardoor mensen, die mogelijk nog in die ruimte aanwezig zijn, veilig de ruimte kunnen verlaten.

Activatie

Een brandmeldsysteem met de doelstelling een brandblussysteem te activeren, moet zijn afgestemd op het object, het gebruik van het object en het brandrisico van of in het object. Hiervoor zijn verschillende soorten brandmeldsystemen beschikbaar. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van automatische rook, thermische en/of aspiratie brandmeldtechniek. De blusgeneratoren zijn er in verschillende maten en volumen en zijn met elkaar te combineren tot één systeem, bedoeld voor grotere ruimten.

Zijn stikstof blusgeneratoren ook interessant voor u?

Voor elke situatie is er een specifieke oplossing. Deze stikstof blusgenerator leent zich uitstekend voor objectbewaking van elektrische/bedrijfskritische processen en kleine ruimten, zoals meter- en schakelkasten.

Nu-Swift brandbeveiliging helpt u graag!

Benieuwd wat voor u de beste oplossing is, en of stikstof ook voor uw brandrisico een schoon, veilig en kosteneffectieve oplossing is? Nu-Swift komt graag bij u langs om uw brandveiligheidsvraagstuk te bespreken. Ze streven naar een oplossing op maat. Bel 026-3630330 of mail naar info@nu-swift.nl voor een inventarisatie op locatie en een vrijblijvend deskundig advies.

Meer informatie over NU-SWIFT BRANDBEVEILIGING B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!