MTA sponsort Team Rembrandts

  • Technologie
  • Bron: MTA

Namens Fontys Hogescholen in Eindhoven neemt Team Rembrandts deel aan De FIRST® Robotics Competition (FRC) en MTA zal ze hierbij ondersteunen.

MTA sponsort Team Rembrandts

FIRST is een wereldwijd opererende non-profit organisatie met als doel promotie van Wetenschap & Techniek bij jongeren. De FIRST® Robotics Competition (FRC) is een van de meest prestigieuze robotica-wedstrijden voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. In deze wereldwijd gespeelde competitie worden jongeren uitgedaagd om, samen met professionals uit het onderwijs en bedrijfsleven, in 6 weken een manshoge robot te bouwen voor een jaarlijks wisselend spel. In het spel van het jaar 2014 (Aerial Assist) moesten allianties van 3 robots/teams het opnemen tegen 3 andere robots/teams. Hierbij konden punten worden gescoord door grote yoga ballen over te spelen naar elkaar en vervolgens te scoren in verschillende goals. In deze ‘sports for the mind’ is niet alleen technische excellentie maar ook goed teamwork en een goed gekozen strategie essentieel voor succes.

Ondersteuning MTA

De filosofie van FIRST® sluit perfect aan bij de visie van MTA en het enthousiasmeren van jongeren voor techniek is essentieel. Het geweldige enthousiasme van de oprichter en  teamleider van Team Rembrandts, Ron Visser en van de 2e jaars Mechatronica student en teamlid, Luuk Voesten, werkte heel aanstekelijk en over de ondersteuning van dit ambitieuze team hebben we dan ook niet lang na hoeven denken. In deze publicatie leest u meer over FIRST® en de doelstellingen van deze organisatie.

Programma

In het eerste weekend van januari 2015 wordt door FRC de nieuwe game gelanceerd. Na het bekijken van de game animatie duikt het team in de spelregels en gaan ze in één weekend van strategie naar concept. Vervolgens zal na zes weken hard werken de nieuwe robot medio februari 2015 onthuld worden waarna het team Rembrandts naar Amerika vertrekt voor deelname aan de voorrondes van de FRC.

Meer informatie over MTA B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!