Nederlandse start-up klaar voor vliegende start in België

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: STOCK SPOTS

Belgische bedrijven die opslagruimte beschikbaar hebben, kunnen deze vanaf heden aanbieden via Stockspots: een online platform dat zich richt op de uitwisseling van magazijnruimten in België.

Nederlandse start-up klaar voor vliegende start in België

Montea, één van de marktleiders in de logistieke vastgoedsector, investeert in de veelbelovende Nederlandse start-up en heeft grote verwachtingen over de lancering in België en Frankrijk.

On-demand warehousing

Airbnb, maar dan voor magazijnruimte in de logistieke sector. Dat is het concept achter het online platform Stockspots. Het idee is simpel: bedrijven benutten hun magazijnen niet altijd volledig. Sterker nog: de meeste bedrijven hebben volgens onderzoek opslagruimten die geregeld voor 30 procent leeg staan. En dat terwijl andere ondernemingen juist voor een heel specifieke periode op zoek zijn naar extra opslagruimte.

Stockspots speelt hierop in door beide groepen met elkaar te ‘matchen’, helemaal vergelijkbaar met het Airbnb-model. Alleen gaan ze nog een stap verder dan de klassieke Airbnb en verwerken ze intern de facturatie en krijgen gebruikers op het platform real-time voorraad- en zendinginformatie en kunnen fullfilment diensten worden afgenomen.

Innovatie

In Nederland is het online platform sinds vorig jaar oktober actief. Met resultaat, want in amper een paar maanden tijd groeide het uit tot een succesverhaal. In Belgie springt Montea nu als eerste op de kar door een partnership met de start-up af te sluiten. De vastgoedgroep rekent erop dit najaar al een aanbod van honderd magazijnen met beschikbare ruimte te hebben. Enkele tientallen bedrijven lieten al weten op zoek te zijn naar extra tijdelijke opslagcapaciteit, de vraag op de markt lijkt gegarandeerd. “Dit is de innovatie die de Belgische logistieke sector nodig heeft”, stelt Montea alvast.

Snel concreet

Door de samenwerking aan te gaan met Montea krijgt Stockspots toegang tot de Belgische markt via het netwerk, de kennis van deze markt en door middel van een financiële investering. Coen de Lange, één van de oprichters van Stockspots: “Ons plan voor de uitbreiding van het platform naar andere Europese landen wordt door dit partnerschap heel snel concreet. Het partnerschap met Montea opent deuren waardoor een Europees platform voor flexibele en duurzame warehouseoplossingen een stap dichterbij komt.”

Meer informatie over STOCK SPOTS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!