NHTV Breda start op ludieke wijze met Minor Supply Chain

  • Onderwijs & Training
  • Bron: NHTV Breda

Vanwege het grote succes van de eerste editie gaat NHTV Breda wederom met Samsung SDS Europe Logistics van start met een minor Supply Chain. Op 4 september werd deze minor op een ludieke wijze gestart in Breda.

NHTV Breda start op ludieke wijze met Minor Supply Chain

Komend studiejaar gaan 50 vierdejaars studenten van de opleidingen Logistiek & economie en Logistics Engineering aan de slag als ‘consultant’ om te werken aan 6 onderzoeksthema’s. Binnen de thema’s Human Resource Management, Data & Information Management, Production, Logistics, Marketing & Sales en Finance proberen zij antwoord te geven op actuele vraagstukken, die momenteel spelen bij Samsung SDS Europe en te komen met innovatieve oplossingen.

Marktaandeel laten groeien

Samsung wil haar marktaandeel substantieel laten groeien in Europa en daarvoor moet de huidige supply chain op de schop. De NHTV ‘consultants’ gaan Samsung hierbij helpen. In de komende 20 weken komen zij op basis van actueel case-materiaal met vernieuwende ideeën, die ter beoordeling worden voorgelegd aan de directie van Samsung. De gekozen oplossingsrichtingen worden verder uitgewerkt en als een panklare oplossing gepresenteerd aan Samsung SDS Europe.

Strategische agenda

NHTV Breda heeft in haar strategische agenda vastgelegd dat zij een ondernemende en business georiënteerde hogeschool is, die op basis van hoge kwaliteit van onderwijs en kennisontwikkeling wordt beschouwd als een internationaal gerenommeerde kennisinstelling. Deze minor past dus bij uitstek binnen dit kader en verbindt daarmee kennisontwikkeling met de actuele vragen van het werkveld en vertaalt de ontwikkelde kennis vervolgens naar het onderwijs.

Ludieke start 4 september

De studenten begonnen deze dag hun studie met een bedrijfsbezoek aan Samsung in Tilburg. Daar ontvingen zij de eerste informatie over deze Minor-studie en over de Samsung-case. Om 12.30 uur vond aan de Claudius Prinsenlaan 12 in Breda de officiële aftrap plaats.

Opleidingsmanager logistiek Albert Mandemakers en Deputy President Samsung SDS Smart Logistics Robert van der Waal hesen gezamenlijk de vlag waarboven 2 reclamevliegtuigen de samenwerking tussen beide partners beklonken.

Meer informatie over Breda University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!