NHTV en De Rooi Pannen samen op de bres voor soepele doorstroom van havist naar hbo

  • Onderwijs & Training
  • Bron: NHTV internationaal hoger onderwijs

Tim is zestien als hij zijn havo-diploma haalt, eigenlijk net te jong voor het hbo. Ook zijn ouders twijfelen. Gaat dit lukken? Kan hij een hbo-studie wel aan? Op de open dagen van De Rooi Pannen en NHTV vinden ze de oplossing: een mhbo-traject.

NHTV en De Rooi Pannen samen op de bres voor soepele doorstroom van havist naar hbo

NHTV en De Rooi Pannen tekenen op vrijdag 4 maart een overeenkomst waarin ze hun samenwerking onderstrepen om mhbo-trajecten aan te bieden voor havisten. Doorstroomtrajecten voor toerisme- en hotelonderwijs waren er al. Sinds kort is daar het traject Evenementen/Leisure aan toegevoegd. Zo worden havisten voor wie een directe stap naar het hbo nog te groot is beter voorbereid op de doorstroom. Het doel is zo de uitval van havisten in het hbo te verminderen. Een havist studeert in het mhbo-traject twee jaar aan De Rooi Pannen en drie jaar aan NHTV en kan op deze manier dus in vijf jaar een mbo- én een hbo-diploma halen.

Praktijkervaring

“De havisten kunnen in het mhbo-traject eerst bij De Rooi Pannen veel praktijkervaring opdoen in een kleinschalige leeromgeving met de juiste begeleiding. Dit vormt een goede basis voor hun hbo-studie”, vertelt Liset de Keijzer van de afdeling mbo Toerisme/Evenementen van De Rooi Pannen.

Arend Hardorff, directeur van de Academy for Leisure: ‘Deze samenwerking biedt voor de student de ideale tussenstap tussen de middelbare school en datgene dat het hbo van ze vraagt om succesvol te kunnen zijn. Ik denk dat dit voor veel havisten een prachtige en realistische route biedt naar een baan in onze sector’.

‘Ik sta nu stevig in mijn schoenen en kan de combinatie van diepgaande theorie met praktijk op hbo-niveau nu goed aan’, bevestigt mhbo-student Denise Slachter, ‘want ik heb op het mbo veel in de praktijk ervaren.’

Open Dag

De open dag van NHTV is op 12 maart a.s. bij de opleidingen Toerisme, Hotel en Leisure. De Rooi Pannen biedt informatiemiddagen/-avonden aan op 10 maart en 13 april.

De samenwerkingsoverkomst wordt 4 maart ondertekend op De Rooi Pannen, Dr. Ahausstraat 1, 5042 EK Tilburg om 16.00 uur in aanwezigheid van het College van Bestuur, de directie en studenten.

Meer informatie over De Rooi Pannen :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!