Nicol van Hoof uitgeroepen tot ambassadrice van Brabants Besten 2018

  • Industrie
  • Bron: Van Hoof Groep

Nicol van Hoof, eigenaar van de Van Hoof Groep, is uitgeroepen tot ambassadrice van Brabants Besten 2018. Brabants Besten zijn ondernemers die uitblinken in de manier waarop zij hun bedrijfsvoering optimaliseren. Uitblinkers in innovatief werkgeverschap dus.

Nicol van Hoof uitgeroepen tot ambassadrice van Brabants Besten 2018

Ondernemers die in aanmerking komen voor de titel Brabants Besten worden benoemd door gedeputeerde Bert Pauli (Economie en Internationalisering) van de provincie Noord-Brabant.

Meer eigen verantwoordelijkheid verhoogt rendement

Van Hoof Groep heeft een project opgezet om meer verantwoordelijkheid aan medewerkers op de vloer te geven.Het is de overtuiging van Nicol dat als je mensen eigen verantwoordelijkheid geeft, daar meer uitkomt dan wanneer je ze vertelt wat ze moeten doen.
We krijgen natuurlijk ook gewoon orders en opdrachten die verwerkt moeten worden. Maar door mensen mee te laten denken en zelf te laten organiseren, wordt de top ontlast en wordt het werk voor de vloer leuker. Ons hoofddoel is efficiëntie en productieverbetering, maar die termen zijn wat te groot. We maken het concreter. Bijvoorbeeld: hoe kunnen we zorgen dat je bij het verspanen sneller aan de gang bent? Wat de medewerkers in dat projectteam voor elkaar hebben gekregen, zou ons vanuit het management nooit zijn gelukt.''

Brabants Besten

Een opwaartse spiraal

''Mensen die plezier hebben in hun werk, presteren beter. Door ze verantwoordelijkheid te geven zien we dat het werkplezier toeneemt. Ook ontdek je onvermoede talenten. Er zijn meerdere mensen die een mooie promotie hebben gemaakt dankzij hun prestaties in projectteams. Die zijn van productiemedewerker bijvoorbeeld groepsleider geworden. Alles bij elkaar hebben we echt een gave opwaartse spiraal ingezet door de vloer meer te betrekken bij de bedrijfsvoering.''
Dat hieruit een benoeming tot ambassadrice van Brabants Besten rolt, is een mooie pluim voor het bedrijf en nog meer voor het personeel.
 
Foto's door: Marc Bolsius

Meer informatie over HOOF GROEP B.V., VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!