Nieuw lab open voor mkb

  • Farma & Zorg
  • Bron: Brainport

Middels innovatievouchers kunnen mkb-ers gebruik maken van het nieuwe gezamelijke laboratorium voor zorgwetenschappen van Philips en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) wat gisteren geopend is.

Nieuw lab open voor mkb

Met een dergelijke voucher kunnen zij onderzoeksvragen stellen die relevant zijn voor het lab. Deze worden in een gesprek met onderzoekers beantwoord, zonder dat dit in rekening wordt gebracht.

Peels opende de nieuwe faciliteit donderdag samen met directeur Henk van Houten van Philips Research en gedeputeerde Bert Pauli van de provincie. Dat gebeurde tijdens een symposium waarop zij uitgebreid ingingen op het belang van het lab voor onderzoek naar vakgebieden als obesitas, kanker, hart- en vaatziekte en zorgtoegankelijkheid.

Peels zei dat de TU/e met dit lab zijn verleden als gesloten bolwerk voorgoed achter zich laat. "In de tijd dat we TH waren, werden we nog wel eens dat wetenschappelijke getto aan de verkeerde kant van het spoor genoemd. Met deze voorziening op de campus hebben we dat voorgoed doorbroken. Hiermee zijn we een toonbeeld van open innovatie met een belangrijke rol in de nationale en internationale wetenschap." De drie onthulden de naam van het nieuwe lab. Deze gaat het Centre for Imaging Research and Education heten; Cire.

Meer informatie over Brainport Development :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!