Nieuwbouw Fontys Automotive Helmond bereikt hoogste punt

  • Automotive
  • Bron: Fontys Hogescholen

Onlangs is het hoogste punt bereikt bij de nieuwbouw van Fontys Automotive in Helmond. Het bouwproject, wat wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel, werd op 18 juni in het bijzijn van vele genodigden uitgebreid met een pijler waaraan de vlaggen van beide partijen werden ontvouwd.

Nieuwbouw Fontys Automotive Helmond bereikt hoogste punt

Speciale gasten onder de genodigden op deze middag waren wethouder Jos van Bree van de gemeente Helmond en bediende directeur Ella Hueting. 

Nieuwe huisvesting

Het in december 2018 op te leveren pand met een grondoppervlakte van 870 m2 beslaat een begane grond en een eerste verdieping en wordt deels ingericht met leslokalen en deels met praktijkruimten. Studenten van het derde en vierde studiejaar Automotive, het lectoraat Automotive en de afdeling Zakelijke dienstverlening krijgen hier hun nieuwe huisvesting.

Bijzonder bouwproject

Het bouwproject is in die zin bijzonder omdat in november 2017 nog geen enkele indicatie bestond dat Fontys deze nieuwbouw wilde realiseren. De in februari 2018 door het College van Bestuur van Fontys genomen beslissing tot het realiseren van nieuwbouw heeft daarna geleid tot een grote stroom aan acties. Nauwelijks een half jaar later is het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt. Het pand zal binnen een jaar na het na het nemen van de beslissing om te gaan bouwen, opgeleverd worden.

Deze uiterst snelle realisatie is mogelijk geworden doordat het complete bouwteam, bestaande uit afvaardigingen vanuit Stichting Automotive Campus dat het campusterrein exploiteert, bouwbedrijf Van de Ven en dienst Huisvesting en beheer van Fontys ,en een afvaardiging van de opleiding Automotive zelf, elkaar continue heeft weten te vinden in het vinden van oplossingen voor de uitdagingen die zich aandienden.

Automotive Campus

Met deze nieuwbouw benadrukt Fontys haar aanwezigheid als hbo-organisatie in de regio en wordt de band met het automotive bedrijfsleven op de Automotive Campus nog verder versterkt. Naast deze nieuwbouw wordt ruim 1.100 m2 leeromgeving gerealiseerd op de eerste verdieping van het huidige ABC gebouw op de Automotive Campus. De studenten van het eerste en tweede studiejaar Automotive krijgen hier onderwijs in de periode januari - september 2019, tot het moment dat hun nieuwe leeromgeving in Eindhoven op De Rondom op het TU/e terrein gereed is.

Meer informatie over Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!