Nieuwbouw warehouse Spierings Smart Logistics officieel van start

Op 3 mei werd aan de Rietveldenkade in ’s Hertogenbosch een klein feestje gevierd: Spierings directeur Frank Bruurs trapte samen met Michiel van Summeren (Cornelissen aannemingsbedrijf) de symbolische eerste schop de grond in voor de bouw van een nieuw warehouse.

Nieuwbouw warehouse Spierings Smart Logistics officieel van start

Directeur Frank Bruurs is oprecht blij dat de bouw nou eindelijk van start kan gaan. “Het is een lang proces geweest, met hier en daar wat tegenvallers. Materiaalprijzen die opeens fors duurder werden dan gebudgetteerd of nieuwe wetgeving rondom duurzaamheid, die extra kosten met zich meebracht. Allemaal zaken die het voorproces aardig vertraagd hebben. Maar gelukkig kunnen we nu eindelijk verder met de ontwikkeling van SMART HUB.”

Warehouse

Het eerste deel van dit nieuwe warehouse krijgt een oppervlakte van 5.000 m². Het gebouw wordt 13.70 meter hoog en is zo ontworpen dat het de twee al bestaande warehouses, aan beide zijden van het bouwterrein, met elkaar gaat verbinden. Bovendien is het warehouse voorbereid op een latere uitbreiding naar de straatzijde toe. Aan de achterkant is het direct gekoppeld aan de container terminal. Containers kunnen vanaf schip direct voor de docks gezet worden, zonder tussenkomst van een truck.

Gebouw dat past als een jas

Architect Geert van der Heijden werkte nauw samen met Frank Bruurs in de afgelopen periode. “Een ontwerpproces is een groeiproces, met de gemiddelde duur van een zwangerschap”, zo vertelt hij. “In dit geval heeft die periode langer geduurd. Frank wisselde soms van ideeën en inzichten, maar omdat hij dat zo goed kon onderbouwen en beargumenteren, had ik daar totaal geen problemen mee. Een gebouw moet de gebruiker passen als een jas. In dit voortraject hebben we die jas af en toe moeten bijstellen. Het is bovendien uitdagend om een warehouse te ontwerpen als je de eindgebruikers (de toekomstige klanten van Spierings) nog niet kent. Dat vraagt om veel flexibiliteit binnen de muren. En daar zijn we nu goed in geslaagd.”

Duurzame samenwerking

Cornelissen aannemingsbedrijf is blij met deze mooie nieuwe opdracht. “We hebben vorig jaar voor Spierings Smart Logistics de oude havenloods helemaal mogen opknappen en verduurzamen”, vertelt commercieel directeur Michiel van Summeren, die met 5 collega’s aanwezig is. “Het is fijn dat we nu ook het vertrouwen krijgen om het nieuwe warehouse te mogen bouwen. Wij zetten graag in op een duurzame samenwerking, dus dit past heel goed bij ons. En ik vind het belangrijk dat daar dan ook even feestelijk bij wordt stilgestaan. Zo kunnen de mensen elkaar al even leren kennen. We zijn hier per slot van rekening de komende tijd kind aan huis aan de Rietveldenkade!”

De bouw zal naar schatting 28 werkweken gaan duren. “Net op tijd klaar voor de nieuwjaarsborrel”, grapt van Summeren. “Daar hou ik je aan!” reageert Frank lachend. 

Meer informatie over SPIERINGS SMART LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!