Nieuwe boundary-scan testers JTAG multifunctioneel

  • Technologie
  • Bron: JTAG

JTAG speelt in op de feedback die zij ontving van de gebruikers. Het gevolg is de nieuwe serie multifunctionele boundary-scan testers.

Nieuwe boundary-scan testers JTAG multifunctioneel

JTAG Technologies kondigt de veelzijdige JT 5705 aan, de laatste toevoeging in de hooggewaardeerde serie van JTAG boundary-scan controller hardware voor het samenstellen van printplaten en het testen van systemen. Het volledig vernieuwde ontwerpconcept bevat zowel de boundary-scan controller functies als de mixed-signal I/O kanalen. Het nieuwe concept biedt uitgebreide input bescherming om een hoge in-service betrouwbaarheid te leveren en lage onderhoudskosten. Verbinding met de tester verloopt via een USB ingang.

Als eerste in de productenserie wordt de JT 5705/USB aangeboden als desktop instrument dat voornamelijk gericht is op hardware validatie applicaties in design, kleinschalige productietesten en in sommige gevallen veldwerk en reparaties. De JT 5705/USB heeft twee 15 MHz TAP’s en 64 I/O’s beschikbaar met 0.1” IDC contectors. 56 van de I/O kanalen zijn altijd digitaal, waarvan 16 een frequentie functie hebben. De overige 8 kanalen kunnen digitaal of analoog gebruikt worden. De eenheid bevat ook een FPGA met specifieke digitale I/O opties die door de gebruiker geprogrammeerd kunnen worden. Via de ingebouwde ‘Multi-Sync’ eigenschap kunnen meerdere JT 5705/USB’s in één JTAG controller met meerdere TAP’s en honderden I/O’s gecombineerd worden.

JT 5705/RMI

Het tweede model, de JT 5705/RMI, is groter met een 1 U high 19” rek-bevestiging en is bedoelt voor gebruik in systemen of als bench-top tester. De eenheid heeft vier 15 MHz TAP’s en vier groepen van 64 mixed-signal I/O kanalen die voorzien zijn van in totaal 256 I/O’s met 0.1”IDC connectors. 56 van de I/O kanalen zijn altijd digitaal, waarvan 16 een frequentie functie hebben. De overige 8 kanalen kunnen digitaal of analoog gebruikt worden. Bovendien beschikt de JT 5705/RMI over vier FPGA’s voor het creëren van applicatie specifieke digitale I/O opties die door gebruikers geprogrammeerd kunnen worden.

MIOS

DE I/O mogelijkheden van de JT 5705/USB zijn ook beschikbaar in een aparte I/O module, de JT 5112 Mixed-signal I/O scan module, ofwel MIOS. De MIOS module kan gebruikt worden in combinatie met bestaande JTAG Technologies boundary-scan controllers zoal de JT 2705, JT 3710 en de JT 37x7. Het combineren van deze controllers levert meer I/O capaciteiten op.

JT 5705s

Peter van den Eijnden, MD zegt: ‘We hebben nogal wat feedback ontvangen van de markt over hoe de volgende generatie van JTAG/boundary-scan testers eruit moeten gaan zien. En in toenemende mate wordt gevraagd naar analoge stimulus en metingen naast de meer traditionele digitale I/O systemen. De nieuwe JT 5705s is het antwoord op dit verzoek in een gebruiksvriendelijk en low-cost pakket.

Mixed signal

De boundary-scan markt groeit voorbij de traditionele high –density digitale doeleinden zoals te zien in Mil/Areo en Telecom applicaties. De test uitrusting moet dan meegroeien. Buiten ondersteuning voor meerdere JTAG (IEEE 1149.x) compatible programmeerbare TAP’s, hebben de eenheden uitgebreide mixed-signal I/O capaciteit met programmeerbare maatstaven en stimulans bereik van +/- 16V of 0-32V voor analoge kanalen.

“De Automotive electronica is een sector waar we een hoge vraag voor dit type product verwachten. Veel ECU’s vereisen een analoge/sensor stimulus dat geregistreerd wordt door een microprocessor waarbij de waarden gecheckt kunnen worden met een boundary-scan of JTAG emulatie test methodes – zoals ondersteund wordt door JTAG Technologies CoreCommander tools.”, voegt van den Eijnden toe.

Aanpasbaar

Het gebruik van de FPGA kernel stelt gebruikers in staat om hun eigen digitale I/O opties te ontwikkelen. Zo kunnen gebruikers opties ontwikkelen als een CAN bus, teller/timer of high-speed memory acces. IP adressen van sharing websites zoals Open Cores kunnen geïmplementeerd worden in de FPGA en bereikt worden via JTAG Technolgies’ eigen CoreCommander FPGA vertaal module.


Van 12- tot 15 November-2013  laat JTAG Technologies deze producten zien op de Productronica beurs in Munchen.

Meer informatie over JTAG TECHNOLOGIES B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!