Nieuwe BYD elektrische palletwagens vanaf eind deze maand beschikbaar bij ITS Hendrion

  • Logistiek & Vervoer

Eind april zijn de eerste nieuwe BYD elektrische palletwagens geleverd bij ITS Hendrion. Klanten van het bedrijf kunnen straks kennis maken met de nieuwe lijn die bestaat uit volledig elektrische pallettrucks, stapelaars, reachtrucks of trekkers. Een aantal machines zal als demo worden ingezet.

Nieuwe BYD elektrische palletwagens vanaf eind deze maand beschikbaar bij ITS Hendrion

Een aantal klanten van ITS Hendrion maakt al sinds 2015 gebruik van de BYD heftrucks. Dankzij de nieuwe lijn kan het gehele interne wagenpark van deze klanten worden uitgevoerd met de Lithium-Ijzerfosfaat batterij.

Afscheid Lood-Zuur batterij

De techniek van de Lood-Zuur batterij, die nu nog vaak wordt toegepast, kent veel nadelen. Zo is de levensduur vrij kort met een gemiddelde van vijf jaar. Daarnaast is er door het langdurige laadproces van acht uur of meer, maar een beperkte beschikbaarheid. Naast tal van andere nadelen is de batterij ook nog eens milieuonvriendelijk.

Elektrische pallettruck

Voordelen Lithium-Ijzerfosfaat batterij

Door de Lithium-Ijzerfosfaat techniek zijn deze ongemakken verleden tijd. Een van de voordelen van deze techniek is de Total Cost of Ownership (TCO). Het aanschaffen van een heftruck, brengt behoorlijke kosten met zich mee. Maar de verborgen kosten worden vaak vergeten. Deze verborgen kosten gelden voor zowel elektrische als brandstof aangedreven heftrucks. De BYD-vorkheftrucks zorgen naast de praktische voordelen voornamelijk voor aanmerkelijke financiële voordelen, die uw TCO flink terugdringen.

Elektrische pallettruck

Andere voordelen zijn:

  • De snelle oplaadtijd, van maximaal 2 uur.
  • De mogelijkheid om tussentijds op te laden, zonder dat dit schade toebrengt aan de BYD-batterij.
  • Een lange levensduur van minimaal 4000 cycli met een minimale restcapaciteit van 65%. Ten opzichte van 1.200 tot maximaal 1.500 cycli bij de loodbatterij.
  • Tot 40% minder energieverbruik
  • 8 jaar of 10.000 draaiuren garantie
  • Geen zuren en zware metalen: de batterij is 100% recyclebaar.
  • Geen gas- en warmte ontwikkeling tijdens het opladen
  • De BYD-batterij is een gesloten circuit zonder vloeistoffen en hoeft daarom niet bijgevuld te worden met een vloeistof.

Voor verdere informatie kunt u een bezoek brengen aan de BYD pagina van ITS Hendrion.

Meer informatie over ITS HENDRION EINDHOVEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!