Nieuwe CEO voor XPO Logistics Europe: Malcolm Wilson

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: XPO Logistics

XPO Logistics Europe heeft de benoeming van Malcolm Wilson tot Chief Executive Officer bekendgemaakt. Richard Cawston is bevorderd tot Managing Director – Supply Chain voor Europa. De functie werd daarvoor waargenomen door Malcolm Wilson.

Nieuwe CEO voor XPO Logistics Europe: Malcolm Wilson

Foto: Malcolm Wilson 

Troy Cooper, Global Chief Operating Officer van XPO, verklaart: “Malcolm Wilson is bij uitstek geschikt om XPO Logistics Europe te leiden. Hij munt uit in leiding geven, met slagkracht en talent voor het behalen van resultaat. Malcolms 23 jaar ervaring in de logistieke sector omvat onder meer een tiental jaren aan het roer van onze internationale supply-chain activiteiten in Europa. Hij werkt sinds lang samen met onze twee divisiedirecteurs Luis Gomez en Richard Cawston. Ik voorzie dus een vlekkeloze overgang voor onze klanten voor transport- en supply-chain diensten.”

Naast zijn functie als Global Chief Operating Officer is Troy Cooper sinds 2015 ook Chief Executive Europe van XPO.

Uitvoering groeistrategie

Bradley Jacobs, Chairman en Chief Executive Officer van XPO Logistics, verklaart, “Troy verdient alle lof voor de manier waarop hij onze Europese tak op twee jaar tijd naar een uiterst succesvolle integratie heeft geloodst en de naam XPO op nieuwe markten heeft gevestigd. Als Chief Operating Officer is Troys internationale kijk op zaken bijzonder waardevol bij de uitvoering van onze groeistrategie.”

Ervaring

Malcolm Wilson heeft meer dan twintig jaar ervaring als senior executive in de supply-chain sector. Voor zijn recente benoeming stond hij aan het hoofd van de logistieke activiteiten van XPO in het Verenigd Koninkrijk en Europa, met budget- en resultaatverantwoordelijkheid voor om en bij 30.000 medewerkers in 15 landen. Voor de overname door XPO was Malcolm Wilson acht jaar werkzaam bij Norbert Dentressangle als hoofd logistieke activiteiten en lid van de raad van bestuur. Onder zijn leiding werden de logistieke activiteiten van Norbert Dentressangle internationaal uitgebouwd tot het meest omzetgenererende onderdeel van het bedrijf.

Per 15 september 2017 bestaat de raad van bestuur van XPO Logistics Europe uit drie leden: Malcolm Wilson (Voorzitter), Luis Gomez en Ludovic Oster.

Richard Cawston is sinds 13 jaar werkzaam bij XPO Logistics Europe en het door XPO overgenomen Norbert Dentressangle. Voor zijn recente benoeming was hij Managing Director – Supply Chain voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland, met budget- en resultaatverantwoordelijkheid voor een omzet van circa 1 miljard euro, 125 locaties en 20.000 werknemers. In deze functie, die hij vijf jaar heeft bekleed, heeft hij stap voor stap de positie van XPO versterkt als leidende leverancier van uitbesteed e-fulfillment in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, met een omzetgroei van 30% in 2016.

Meer informatie over XPO LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

RegioinBedrijf Connect RegioinBedrijf Connect maart 2018

Graag nodigen wij u uit om aan te sluiten bij de zevende editie van RegioinBedrijf Connect op 13 november bij Fort Lent in Nijmegen.