Nieuwe grootformaat pers De Groot - grootsgedrukt.nl in bedrijf

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: De Groot - Grootsgedrukt.nl

De Groot - grootsgedrukt.nl in Goudriaan heeft onlangs een nieuwe grootformaat drukpers in huis gehaald. De KBA Rapida 145-5-L SPC ALV2 betreft de nieuwste generatie offset grootformaat drukpersen en heeft een zeer hoge druksnelheid welke hoge en vooral constante kwaliteit biedt.

Nieuwe grootformaat pers De Groot - grootsgedrukt.nl in bedrijf

“De drukkers van De Groot - grootsgedrukt.nl werken sinds eind 2016 met de achtkleurenpers Rapida 106. Naast de snelheid en technische mogelijkheden van deze pers zijn we vooral heel content over het resultaat. Waar we destijds nog vraagtekens hadden over KBA  - voor ons nieuw - zijn die volledig verdwenen. Sterker nog we hakten een jaar later, eind 2017, de knoop door voor de aanschaf van de nieuwe Rapida 145”, zegt directeur Anton de Groot.

Een grondige voorbereiding

Aan de miljoeneninvestering ging een lange en grondige voorbereiding vooraf, waarbij de nodige drukpersen met elkaar vergeleken werden. “Onze eerdere KBA ervaring tezamen met de uitstekend verlopen afnametesten in Radebeul hebben positief bijgedragen aan de keuze voor de Rapida 145 pers. In alles proeven we het professionalisme van bevlogen persenbouwers.”

KBA Rapida 145

De nieuwe Rapida grootformaatpers is de tweede pers van Koenig & Bauer die in Goudriaan is geïnstalleerd. KBA Rapida 145 telt vijf druktorens plus een laktoren en heeft een dubbel verlengde uitleg. De topsnelheid van de machine is 17.000 vel per uur in een drukformaat van 106 x 145 cm. Omdat het aantal orders toeneemt en de oplages relatief gezien afnemen, zijn snelle in- en omsteltijden cruciaal. Het drukwerk droogt snel door infrarood en hete lucht. Voor de inktaanvoer in de torens zijn nieuwe inktleidingen aangelegd die de pers van inkt voorzien.

“Wifac begeleidde het gehele proces, waaronder het opbouwen van de pers en het opleiden van een team van drukkers. Deze zijn een week lang geïnstrueerd en opgeleid in Radebeul om alle details van de nieuwe grootformaat pers onder de knie te krijgen. De pers is gedurende de zomerperiode geïnstalleerd en uitvoerig getest”, aldus Anton de Groot.

Grote meerwaarde

De grootformaat pers voorziet in de behoefte jumboformaat posters te drukken evenals landkaarten, cacheervellen en plafondhangers. Met deze nieuwe pers kunnen we een deel van onze klanten, denk aan de franchise en retail markt, nog beter bedienen. Ook de nieuwe bedrijfshal die in aanbouw is, wordt ingericht om voor die markten de fulfillment en afwerking optimaal te kunnen bewerkstelligen.

“Elk vel wordt afzonderlijk door een camera op scherpte en kleurkracht gecontroleerd. Dit levert een constante kwaliteit op, een grote meerwaarde. Daarnaast worden de insteltijden aanmerkelijk verkort, waardoor we in korte tijd vele orders kunnen produceren en we snelle doorlooptijden kunnen garanderen”, benadrukt De Groot.

Met trots: Groots gedaan in Goudriaan!

Meer informatie over GROOT GROOTSGEDRUKT.NL, DE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!