Nieuwe KraamOpleiding Brabant voor De Leijgraaf

  • Farma & Zorg
  • Bron: ROC de Leijgraaf

Jolanda van Kessel, directeur van de afdeling Mens en Maatschappij van ROC de Leijgraaf, ondertekende vorige week een intentieverklaring voor samenwerking tussen alle kraamzorgopleidingen (roc’s) en de kraamzorginstellingen in Brabant.

Nieuwe KraamOpleiding Brabant voor De Leijgraaf

De Leijgraaf is 1 van de 21 organisaties die meedoen aan KraamOpleiding Brabant (KOB), waarbij studenten van de opleiding Verzorgende-IG bij elkaar worden gebracht voor een gezamenlijke afstudeerrichting Kraamzorg.

De ondertekening vond plaats bij het Koning Willem I-college in Den Bosch, de plek waar de 37 leerlingen van de nieuwe differentiatie Kraamzorg onderwijs volgen. Vanuit ROC de Leijgraaf reizen  7 studenten naar Den Bosch. De samenwerking is uniek; het is voor het eerst dat alle zorgopleidingen in Brabant samen één opleiding aanbieden. En dit met bijna alle zorginstellingen.

Talenten behouden

In de provincie Noord-Brabant was de opleiding Kraamzorg een ‘zorgenkindje’. Onderwijsinstellingen krijgen het afzonderlijk niet voor elkaar volle klassen met studenten kraamzorg te vormen, waardoor de instroom in het beroep kraamverzorgende gevaar loopt. Met deze samenwerking hopen alle betrokken partijen jonge talenten te werven én te behouden voor de kraamzorg en zo de kraamzorgopleiding in de provincie Noord-Brabant op hoog niveau te houden.

Voor de studenten van de KraamOpleiding Brabant is er een gegarandeerde stageplaats en grote kans op een baan. Het eerste jaar geldt als een pilot, bedoeling is om daarna voor in ieder geval 5 jaar door te gaan.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over ROC de Leijgraaf:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!