Nieuwe medewerkers komen bij Kraker Trailers in een groeiende organisatie terecht

  • Arbeidsmarkt

Kraker Trailers uit het Zeeuwse Axel is de afgelopen jaren in omvang gegroeid en die groei zet zich nog steeds door. Volgens HR-manager Kimberly Cornelis spreekt dat jongeren aan. “Zij komen terecht in een organisatie waar nog veel mogelijkheden liggen.” Het bedrijf is in Europa leidend als fabrikant van schuifvloertrailers.

Nieuwe medewerkers komen bij Kraker Trailers in een groeiende organisatie terecht

Nieuwe medewerkers op de productiewerkplaats verkeren in het gezelschap van zo’n 85 collega’s op de vloer. Daartussen bevinden zich naast vaste medewerkers ook oproep- en uitzendkrachten.

Doorgroeien

In de regio bevinden zich niet veel fabrikanten van trailers. Dat maakt Kraker Trailers een interessante werkgever. Cornelis: “We kennen een open sfeer met korte lijnen. Het feit dat veel mensen uit dezelfde regio komen, schept een band.” Medewerkers met de ambitie verder te groeien binnen de organisatie, krijgen daar ruimte voor. Een voorbeeld: “Eén van de medewerkers startte een aantal jaar geleden op de productiewerkplaats en liet zich via een opleiding omscholen tot engineer’’. Het bedrijf blijft vanwege de forse groei in productieaantallen tijd en aandacht besteden aan het werven van nieuw personeel en doet dat met een helder opgezet plan. Deze maand gaat de nieuwe webpagina ‘Werken bij’ de lucht in.

Op deze pagina laat het bedrijf duidelijk zien waar het voor staat en wat de werkzaamheden inhouden. Dit willen ze vooral visueel maken voor potentiele medewerkers door gebruik te maken van fotomateriaal en video’s. “De website geeft ons jonge en dynamische karakter duidelijk weer.”

Kritisch op het product

Sinds 2016 zet het bedrijf steeds meer in op automatisering, wat ook de jonge generatie aanspreekt. In dat jaar kreeg Kraker Trailers gezelschap van een las- en boorrobot op de productiewerkplaats en werd voortaan van een volautomatische lakstraat gebruik gemaakt. Op de productiewerkplaats vormt de voorman voor medewerkers het eerste aanspreekpunt. “Samen werken medewerkers aan een product dat gecertificeerd opgeleverd moet worden. Het is ieders verantwoordelijkheid daar aan bij te dragen, tot in het kleinste detail.” In overlegvormen, waar op ieders inbreng wordt gerekend, spreken medewerkers met elkaar over de kwaliteit waaraan een product moet voldoen.

Nieuwe medewerkers gaan aan de slag in een bedrijf waar medewerkers van zowel het kantoor als de productiewerkplaats elkaar regelmatig tegenkomen. Daar is de bedrijfskantine waar gezamenlijk verse lunches worden gegeten een goed voorbeeld van. Naast verschillende personeelsactiviteiten trekken personeelsleden ook samen op bij evenementen die door Kraker Trailers worden gesponsord. “Ieder jaar wordt in Zeeland Delta Ride For The Roses georganiseerd, waar we met zo’n groot mogelijke groep medewerkers aan mee zullen doen.”

Jonge kennismaking

Kraker Trailers stelt zich in het werven van nieuw personeel zo zichtbaar mogelijk op. Het bedrijf participeert in bedrijvendagen en sluit aan bij banenbeurzen. Op de Banenmarkt bij Scalda is Kraker Trailers onlangs een bekend gezicht, net als op de Bedrijvendag van Avans in Breda en de Jobbeurs in Beveren. Regelmatig ontvangt het bedrijf bezoek van scholieren. “We laten hen al vroeg kennismaken met het vak wat ze hier later kunnen uitoefenen.”

Auteur: Carline Klijn - van Best

Meer informatie over KRAKER TRAILERS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!