Nieuwe openstelling innovatieprogramma OPZuid

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Health Valley

Het Europese innovatieprogramma voor Zuid-Nederland (OPZuid) wordt per 9 januari 2017 opnieuw opengesteld. Dit betekent dat bedrijven, kennisinstellingen en steden weer financiering kunnen krijgen voor innovatie.

Nieuwe openstelling innovatieprogramma OPZuid

Reden dat deze openstelling zo snel volgt op de vorige, is dat er bij de Zeeuwse, Limburgse en Brabantse ondernemers en steden veel belangstelling blijkt te zijn voor OPZuid subsidie.

Tijdens de vorige openstelling in het voorjaar van 2016, werden 37 projecten ingediend, met een subsidievraag die het beschikbare budget overschreed. Het Comité van Toezicht en de stuurgroep OPZuid zijn enthousiast over de ingediende projecten, daarin gesteund door het advies van nationale deskundigen. De projecten die destijds afvielen, kunnen binnen de nieuwe openstelling opnieuw ingediend worden. Daarnaast komt het signaal uit het veld dat er ook al weer veel nieuwe projecten in ontwikkeling zijn.

Versterking van het innovatiesysteem

Binnen de nieuwe openstelling kunnen projecten ingediend worden, die bijdragen aan versterking van het innovatiesysteem (investeringsprioriteit 1B1) en de overgang naar een koolstofarme economie (investeringsprioriteit 4F). Voor beide doelstellingen is een budget van 10 miljoen euro beschikbaar uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Daarnaast wordt het OPZuid gecofinanierd door het Rijk en de drie Zuid-Nederlandse provincies Noord-Brabant, Zeeland en Limburg.

Bekijk de verdere uitleg van Health Valley over de vernieuwde openstelling.

Meer informatie over Health Valley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!