Nieuwe panden op Trekkersveld in Zeewolde spelen in op groeibehoefte bedrijfsleven

  • Bouw

Met de verbreding van de N302 en de N305 krijgt Zeewolde een steeds gunstigere ligging. Dat gaat niet onopgemerkt voorbij aan het bedrijfsleven. Op het aan de N305 grenzende industrieterrein Trekkersveld wordt in mei begonnen met de bouw van veertien bedrijfsunits.

Nieuwe panden op Trekkersveld in Zeewolde spelen in op groeibehoefte bedrijfsleven

Bos & Wietse Makelaardij uit Harderwijk biedt de units nu al te koop aan. De units, die aan de Baardmeesweg komen te liggen, variëren in oppervlakte van honderdzestig tot tweehonderd vierkante meter. Makelaar Harry Bos: “Vanuit de markt bestaat een grote vraag naar dit soort objecten. Veel van de bedrijfsunits die te koop worden aangeboden, zijn gemiddeld zo’n 75 vierkante meter groot. Voor bedrijven die op dit moment flink aan het groeien zijn, wordt dat soort units al snel te klein.”

Gasloos

De makelaar roemt de uitstraling van de panden zoals die door de architect op papier zijn gezet. “Aan de voorzijde van ieder pand worden grote glazen wanden opgetrokken. De panden kennen een vrije hoogte van 4,5 meter, waar 3 meter het gemiddelde is.” De units, die gasloos worden gebouwd, zijn voorbereid op de aanleg van vloerverwarming. Dat geldt ook voor de verdiepingsvloer die drie meter hoog wordt en goed kan worden gebruikt als kantoorruimte.

Vraagprijzen

Voor de kleinste unit geldt dat bovenop de honderdzestig vierkante meter een ruimte van honderdtwintig vierkante meter zit. De grootste unit van tweehonderd vierkante meter kent op de verdiepingsvloer een ruimte van nog eens honderdvijftig vierkante meter. De vraagprijzen variëren van 169.000 euro tot 219.000 euro.

De panden worden duurzaam gebouwd. Bos vertelt: “Warmte wordt straks opgewekt met warmtepompen. Daarnaast is dit soort hallen steeds beter geïsoleerd en ligt elk pand tegen de andere aan, waardoor je met name in een omgeving zoals een bedrijfshal weinig verwarming nodig hebt.” Met de wens voor het aanleggen van zonnepanelen, wordt in de dakconstructie rekening gehouden.

Reikwijdte

De hoge reikwijdte van de units op Trekkersveld maakt dat de panden bij uitstek geschikt zijn voor bedrijven die bestellingen verwerken of opslagmogelijkheden bieden. Dat geldt ook voor autobedrijven die de ruimte goed kunnen gebruiken voor het plaatsen van een brug. Van productie- en timmerbedrijven krijgt Bos regelmatig de vraag voorgelegd wanneer een unit zoals die op Trekkersveld beschikbaar komt.

Bereikbaarheid

De afgelopen jaren zag het bedrijfsleven in de omgeving van Harderwijk en Zeewolde de bereikbaarheid van de regio verder toenemen. Dat is mede te danken aan de uitbreiding van de N302 en de N305 tot vierbaanswegen. Ook transportbedrijven zoals Wolter Koops en de Bakker Logistiek Groep uit Zeewolde profiteren daarvan.

De makelaar groeit mee met de bedrijven die hij helpt aan een geschikte ruimte: “Bedrijven die ik in het verleden heb geholpen aan een bedrijfshal van kleinere omvang, groeien daar nu uit en tonen interesse in deze panden. Ze zijn inmiddels een paar jaar actief als ondernemer en vinden het lastig een pand van geschikte omvang te vinden die tegemoet komt aan hun groeibehoefte. De volgende stap is vaak het bouwen van een eigen pand.”

Samenwerking

Als makelaar in onroerend goed beschikt Bos al sinds de jaren tachtig over een uitgebreid netwerk in het bedrijfsleven. In 2008 startte hij zijn eigen makelaarskantoor, sinds dit jaar bundelt hij de krachten met woningmakelaar Wietse Goedhart. Samen bestrijken ze het gebied van Harderwijk tot Elburg en van Zeewolde tot Ermelo. “Het pluspunt de hele markt te kunnen bedienen, zien we echt als een verbreding van ons dienstenpakket.” Behalve verkoop verzorgt Bos ook de verhuur van bedrijfspanden. Iedere maand taxeert hij als gecertificeerd taxateur zo’n zes tot zeven bedrijfspanden.

De panden op Trekkersveld zijn naast de eigen website op Funda in Business te zien en via de social media kanalen van het makelaarskantoor. Op de locatie van de nu nog lege kavels prijkt het projectbord. Rondom die kavels is straks voldoende ruimte voor grotere en kleinere voertuigen om te parkeren. De oplevering van de panden staat in september gepland.

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over BOS & WIETSE MAKELAARDIJ:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!