Nieuwe school Graafschap College opgeleverd

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Graafschap College

Na een bouwperiode van zo’n anderhalf jaar is op woensdag 28 april de nieuwe vestiging van het Graafschap College aan de Maria Montessoristraat in Doetinchem opgeleverd.

Nieuwe school Graafschap College opgeleverd

Bouwaannemer BAM, installateur Kemkens, architectenbureau Atelier Pro en een aantal betrokken medewerkers van het Graafschap College waren bij de oplevering aanwezig. Aan het eind van de oplevering overhandigde de heer Willemsen, hoofduitvoerder van BAM, de sleutel van de nieuwe vestiging aan mevrouw Shkolnik, lid van het college van bestuur van het Graafschap College, waarna iedereen het glas hief.

De nieuwe school, met een grondoppervlakte van 5.500 vierkante meter, gaat ruimte bieden aan de studierichtingen horeca, brood en banket, toerisme en recreatie, schoonheidsverzorging en haarverzorging. Bij het ontwerp is zorgvuldig nagedacht over de inrichting en uitstraling van het gebouw. De transparantie van het gebouw zorgt ervoor dat zowel van binnen als van buiten te zien is hoe de leerlingen aan het werk zijn in de vaklokalen. Dat zorgt voor herkenbaarheid van de opleidingen. Bovendien past de bouwstijl van de school bij de al bestaande bouw in het gebied, zoals het Metzo College. “Als Graafschap College zijn we zeer tevreden over het verloop van de bouw. Ook zijn we zeer onder de indruk van de wijze waarop de architect onze vraag naar licht, ruimte en transparantie gestalte heeft weten te geven”, aldus mevrouw Shkolnik.

Het Graafschap College begint vanaf 28 april met het inrichten van de nieuwe vestiging. Het streven is om de diplomering van de geslaagde studenten van de studierichtingen horeca, brood en banket, haarverzorging en schoonheidsverzorging eind juni in de nieuwe school te laten plaatsvinden. Op 23 augustus, de start van het nieuwe schooljaar, worden voor het eerst lessen op de Maria Montessoristraat verzorgd. In de eerste week van november vindt de officiële opening van de nieuwe school plaats. Deze week staat in het teken van de opening. Naast officiële genodigden krijgen alle belangstellenden, zoals overige studenten, medewerkers van het Graafschap College, buurtbewoners en bedrijven de gelegenheid een kijkje te nemen in de nieuwe school.

Meer informatie over Graafschap College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!