Nijmeegse technologie in mobiele netwerken wereldwijd

In de huidige crisissituatie zien we meer dan ooit de invloed van communicatie-infrastructuur op ons functioneren als maatschappij. Het Nijmeegse chipbedrijf Ampleon houdt zich op Novio Tech Campus bezig met de ontwikkeling en productie van essentiële componenten voor deze infrastructuur.

Nijmeegse technologie in mobiele netwerken wereldwijd

Peter Stolk, Business Unit Manager bij Ampleon ziet hoe hun lang niet altijd zichtbare technologie het verschil kan maken: “Zeker met de massale switch naar communicatie op afstand maken we, vaak zonder het te weten, volop gebruik van Nijmeegse Ampleon-techniek.”

Verlichting, verwarming, verbinding

Ampleon is gespecialiseerd in radiofrequentie-technologie (RF) en werkt aan technologische toepassingen die transport van grote hoeveelheden informatie via elektromagnetische golven mogelijk maken. De technologie is van essentieel belang voor de infrastructuur van mobiele netwerken, zoals 4G en straks 5G, maar ook voor bijvoorbeeld radarsystemen. Daarnaast is Ampleon bezig met energietoepassingen van RF-technologie, waardoor deze ook kan worden gebruikt voor verwarming en verlichting.

Stolk legt uit: “Onze belangrijkste expertise is het maken van chips van halfgeleidermaterialen, waarmee op hoge frequenties signalen kunnen worden versterkt. Het versterken van een signaal met een zeer hoge frequentie is bijzonder lastig, want hoe hoger de frequentie, hoe hoger de kans op vervorming van het signaal bij versterking. Ampleon beschikt echter over de techniek, kennis en ervaring om deze zogeheten hoogfrequent-versterkers te maken. Een aanzienlijk deel van alle mobiele zendmasten bevat Ampleon-versterkers en ruim een derde van alle telefoongesprekken en al het mobiele data verkeer wereldwijd is mogelijk dankzij chips uit Nijmegen.”

Lees hier het complete artikel...

Meer informatie over Novio Tech Campus B.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!