Nijmeegse TriUnity wint IGNITE Award 2017

  • Innovatie & MVO
  • Bron: The Economic Board

Het bedrijf TriUnity uit Nijmegen heeft onlangs de eerste plaats behaald bij de IGNITE Awards: een wedstrijd bedoeld voor Gelderse start-ups op het gebied van sociaal ondernemen. De tweede prijs ging naar het Arnhemse bedrijf De Voorwerkers.

Nijmeegse TriUnity wint IGNITE Award 2017

Foto: TriUnity (eerste plaats) en De Voorwerkers (tweede plaats)

Na een uitgebreide selectieronde volgden de zes finalisten zeven weken lang een intensief leertraject onder begeleiding van coaches en trainers. Daarin toetsten zij hun ideeën op haalbaarheid, breidden zij hun netwerk uit en versterkten zij hun businessplannen. Tenslotte presenteerden zij hun onderneming aan de vakjury en het publiek tijdens de finale op 30 november.

Een unieke integrale aanpak 

TriUnity komt met een slimme oplossing voor autistische jongeren en helpt ze de arbeidsmarkt op. Het team wist vanuit hun hart de jury te overtuigen van de noodzaak van hun onderneming. Ze ontwikkelen een integrale leermethode voor jongeren met autisme met een gemiddeld tot hoog IQ. Dit met als doel hen de arbeidsmarkt op te helpen.

Jurylid Marieke van Loon: “Jullie unieke integrale aanpak kan een groot verschil maken voor deze jongeren. Jullie voelen daarbij bijzonder goed aan wat deze doelgroep nodig heeft.”

Daarom reageren initiatiefnemers Mireille en Huub Hopman verheugd op het investeringsbedrag. Huub: “Nu kunnen we écht aan de slag. Daarnaast heeft het meedoen aan de IGNITE Award ons zoveel meer gebracht. Het heeft ons echt leren ondernemen.”

Met een voor bijzondere mensen 

De tweede prijs van vijftigduizend euro ging naar De Voorwerkers in Arnhem. Dit is een montage- en assemblagebedrijf waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Volgens de jury een onderneming waarbij de kracht in de eenvoud zit: “Jullie zijn een gewoon bedrijf, maar met en voor bijzondere mensen.”

Bekijk dit artikel ook op de site van The Economic Board.

 

Meer informatie over The Economic Board:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!