NIOW Taal- en Tekstexperts organiseert opfriscursus Nederlands

 • Onderwijs & Training
 • Bron: NIOW

Op 12 maart 2018 organiseert NIOW Taal- en Tekstexperts een opfriscursus Nederlands in Eindhoven. De cursus is bedoeld voor mensen die regelmatig iets op papier zetten en graag op de hoogte willen zijn van de belangrijkste taal- en spellingkwesties.

NIOW Taal- en Tekstexperts organiseert opfriscursus Nederlands

De eendaagse training van NIOW helpt u om uw parate kennis van de Nederlandse spelling en grammatica op te frissen. U voorkomt daarmee vervelende taalfoutjes in uw teksten. Aan het einde van de dag bent u in staat om de belangrijkste regels van het Nederlands toe te passen en maakt u geen fouten meer in de meest voorkomende spellingkwesties.

Persoonlijke aandacht

Ter voorbereiding op de training wordt aan deelnemers gevraagd om een korte vragenlijst in te vullen waarin u kunt aangeven wat u wilt leren. Zo kan de trainer het programma afstemmen op uw vragen en leerdoelen. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers zodat er ruimte is om interactief te werken en persoonlijke aandacht te garanderen.

Inhoud opfriscursus Nederlands

Tijdens de training wordt de theorie zo kort mogelijk gehouden. De trainer legt de stof uit aan de hand van oefeningen en handige ezelsbruggetjes. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 1. Spelling

  Aaneenschrijven, meervoudsvorming, schrijfwijze van afkortingen, werkwoordsvormen en vervoeging van Engelse werkwoorden
 2. Leestekens

  Het gebruik van puntkomma, komma, dubbele punt en aanhalingstekens.
 3. Lastige taalkwesties

  De verschillen tussen bijvoorbeeld dat/wat, hen/hun en het bedrijf en zijn/haar medewekers

Toepassen in de praktijk

Na de opfriscursus Nederlands krijgt u per e-mail maandelijks een tip die aansluit bij uw training. Op deze manier kunt u wat u geleerd heeft tijdens de training in de praktijk blijven toepassen. Tevens krijgt u een digitaal bewijs van deelname.

Meer informatie over NIOW:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!