Noodoproepsysteem voor Europese auto's

  • Automotive
  • Bron: Profile Altena

Vanaf april 2018 zullen nieuwe personenauto's en bedrijfswagens in Europa voorzien zijn van een systeem dat bij een ernstig ongeval automatisch de hulpdiensten oproept.

Noodoproepsysteem voor Europese auto's

Het Europees Parlement en de Europese Commissie hebben hierover een overeenkomst bereikt. Eerder was er sprake van dat E-call, het automatische noodsignaal waarbij de auto zelf hulpdiensten op de hoogte stelt bij een ongeval, volgend jaar al zou worden ingevoerd. Die datum bleek onhaalbaar omdat niet alle lidstaten op tijd de infrastructuur gereed konden hebben om de noodsignalen te ontvangen en door te geven aan ambulance, brandweer en politie.

De Europese Commissie onderzoekt nog of het systeem moet worden uitgebreid tot andere voertuigen zoals bussen, touringcars en vrachtwagens. E-call belt automatisch 112 - het uniforme Europese alarmnummer - in het geval van een ernstig ongeval. Zo geeft het systeem de locatie van het voertuig door aan hulpdiensten, zelfs als de bestuurder bewusteloos is of niet in staat om een telefoongesprek te voeren. Naar schatting kan E-call jaarlijks 2.500 levens redden.

Meer informatie over PROFILE TYRECENTER ALTENA :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!