North Sea Port zet mee de schouders onder veilige zeehavens

North Sea Port zet mee de schouders onder het vergroten van de weerbaarheid en de integriteit in en rond de haven en die van Moerdijk. Het is de bedoeling om daarmee de criminaliteit tegen te gaan.

North Sea Port zet mee de schouders onder veilige zeehavens

De partners die samen de criminaliteit in de havens willen indijken zijn Nederlandse overheden en publiek-private partijen: de gemeenten Borsele, Moerdijk, Terneuzen en Vlissingen, Douane, Openbaar Ministerie, Politie, Koninklijke Marechaussee en de havenbedrijven North Sea Port en Port of Moerdijk. De projecten richten zich in het bijzonder op het Nederlandse deel van North Sea Port, Vlissingen en Terneuzen.

Ondermijnend effect

Criminelen maken gebruik van de goede infrastructuur in de havens. Het ondermijnende effect van deze georganiseerde criminaliteit is groot en reikt tot ver buiten de (regio)grenzen. Denk hierbij aan in- en uitvoer van drugs, illegale afvoer van afvalstoffen, illegaal verblijf op haventerreinen, mensensmokkel, arbeidsuitbuiting, smokkel van goederen en het witwassen van criminele opbrengsten in de haven.

Lees het complete artikel op de website van North Sea Port. 

Het volledige onderzoek is te vinden via de website van TNO.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!