Octrooi voor innovatieve technologie The Ocean Cleanup

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: V.O. Patents & Trademarks

The Ocean Cleanup heeft octrooi aangevraagd voor de innovatieve technologie, waarmee het Nederlandse bedrijf de enorme hoeveelheid plastic afval in de wereldzeeën wil opruimen. Dat maakte oprichter Boyan Slat bekend via Twitter.

Octrooi voor innovatieve technologie The Ocean Cleanup

Met het octrooi kan The Ocean Cleanup zijn innovatieve technologie optimaal benutten voor zijn missie: onze oceanen schoonmaken. De octrooiaanvraag wordt begeleid door V.O. Patents & Trademarks, dat zich voor drie jaar als partner verbindt aan The Ocean Cleanup.

Ocean efficiënter en sneller opruimen

Tijdens het 'The NeXt Phase' event op 11 mei jl., onthulde The Ocean Cleanup een nieuwe technologie waaraan Slat en zijn team twee jaar lang werkten. Dankzij deze ontwikkeling kan het plastic afval in de oceanen nog sneller en efficiënter worden opgeruimd dan tot nu toe haalbaar leek. De technologie biedt zoveel potentie, dat Slat besloot octrooi aan te vragen voor zijn vinding. 

Octrooi geeft regie bij innovatie

Hoogwaardige, innovatieve technologie vormt een belangrijke asset, ook voor non-profitbedrijven zoals The Ocean Cleanup. Door octrooieren wordt de waarde van de technologie veilig gesteld, zodat innovatieve ondernemers deze optimaal benutten. The Ocean Cleanup kan met het octrooi voorkomen dat een ander bedrijf de vinding kopiëert en de gebruiksrechten opeist, en zo zijn doel – het schoonmaken van de oceanen – veiligstellen. Tegelijkertijd houdt de organisatie hiermee regie over de toepassing van de innovatie, over hoe de technologie wordt ingezet en wie ermee werkt.

V.O. drie jaar partner van The Ocean Cleanup

V.O. Patents & Trademarks is de komende drie jaar official supplier van The Ocean Cleanup, om Boyan Slat en zijn team te helpen bij het optimaal benutten van het Intellectueel Eigendom. Als eerste bijdrage heeft V.O. nu de octrooiaanvraag geformuleerd en ingediend voor het nieuwe systeem dat vanavond wordt gepresenteerd. Ook voor toekomstige innovaties zet V.O. zich in voor The Ocean Cleanup om de waarde van zijn intellectuele eigendom te maximaliseren.

Meer over V.O. Patents & Trademarks

V.O. Patents & Trademarks is een van de grotere dienstverleners binnen Europa op het gebied van octrooien en merken, met tien kantoren in Nederland, België en Duitsland. Onze meer dan 60 specialisten hebben ruime expertise en ervaring in de Chemie, Life Sciences, Elektrotechniek, Mechanica en Fysica. V.O. ondersteunt innovatieve MKB’ers, kennisinstituten, multinationals en start-ups op alle terreinen bij het strategisch inzetten van hun intellectuele eigendom, van het aanvragen van octrooien tot het beheren van merkrechten. Daarmee versterken we de concurrentiepositie van bedrijven, creëren we zekerheid en helpen we hen om hun innovaties optimaal te benutten. Onder het motto: activate your ideas.

Meer informatie over V.O. PATENTS & TRADEMARKS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!