Odyssey opent eerste Europese vestiging in Nijmegen

Odyssey Technical Solutions vestigt zich met een state-of-the-art reparatiefaciliteit op Novio Tech Campus in Nijmegen. Het bedrijf is wereldleider in reparatie- en service van apparatuur in Radio Frequentie (RF), gelijkstroom (DC) en microgolven.

Odyssey opent eerste Europese vestiging in Nijmegen

Het team, met jarenlange Europese semiconductor-ervaring staat klaar om voor de Europese markt reparaties uit te voeren. Odyssey biedt support voor alle apparatuur van de voornaamste semiconductor toolmakers en OEMs binnen het RF-, DC- en microgolf-domein. Het gaat daarbij om (onderdelen van) apparatuur voor de semiconductor-industrie, een belangrijke sector in Nijmegen.

Nieuw servicecentrum

Volgens CEO van het bedrijf, Jim Plourde, was een vestiging op het Europese continent hard nodig: “Odyssey U.S. doet al jaren reparaties voor Europese klanten, maar logistiek gezien was een locatie in Europa zinvol naarmate het bedrijf groeide. We brengen onze servicelocaties in wezen op één lijn met onze wereldwijde klanten door de oprichting van het nieuwe Nijmeegse servicecentrum. Een ander belangrijk voordeel is dat Nijmegen, en specifiek Novio Tech Campus, een fantastische RF-hub is, waar we toegang hebben tot deskundig ingenieurstalent. De eerste samenwerking hier is zelfs al gestart, namelijk met het Nijmeegse RF-bedrijf PinkRF.” 

Hulp vanuit de regio

Het regionale netwerk heeft een grote rol gespeeld bij de vestiging van Odyssey in Nijmegen. Jim Plourde: “Oost NL heeft ons geïnformeerd over de semiconductor-sector in de regio, geholpen bij het regelen van administratieve verplichtingen en ingelicht over de mogelijkheden rondom de Semicon-beurs in München. Vervolgens zijn we door Kadans Science Partner en Novio Tech Campus van begin tot eind begeleid in de vestiging op de campus. Samen met eerdergenoemde overwegingen, heeft dit voor ons de doorslag gegeven om onderdeel te worden van het Nijmeegse Health en High Tech netwerk.”

Meer informatie over Novio Tech Campus B.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!