Ondertekening plan tegen schoolverlaters Noord-Veluwe

 • Onderwijs & Training
 • Bron: Regio Noord-Veluwe

In 2015 verlieten 228 jongeren (=1,3%) voortijdig de school in de regio Noordwest-Veluwe. Dit aantal is lager dan voorgaande jaren, wat het gevolg is van uitgekiende activiteiten en een goede samenwerking tussen de verschillende instellingen in de regio. Op 9 november wordt de samenwerking dan ook bekrachtigd.

Ondertekening plan tegen schoolverlaters Noord-Veluwe

Jongeren tussen 18 en 23 jaar, die zonder startkwalificatie (= minimaal diploma MBO niveau 2 of HAVO) stoppen met school, worden voortijdig schoolverlaters genoemd. Wanneer een jongere aangeeft het moeilijk te vinden om de opleiding te blijven volgen, werken onderwijs en RMC in Regio Noord-Veluwe samen om deze jongere in contact te brengen met organisaties die kunnen helpen om, ondanks belemmeringen, de opleiding te vervolgen, c.q. af te maken.

Samenwerking

Zij doen dat samen met scholen (VO, PRO, VSO, MBO), gemeenten, werkgelegenheids- en maatschappelijke instellingen. Soms is het namelijk wel mogelijkheid de opleiding te vervolgen met intensieve(re) ondersteuning. Mogelijk kan er met een andere opleiding gestart worden, of kunnen losse certificaten gehaald worden. Als dit niet mogelijk is, wordt er gekeken of werken een betere optie is. Met medewerkers van de gemeente, verantwoordelijk voor de Participatiewet, worden de verschillende mogelijkheden bekeken.

Inhoud samenwerkingsovereenkomst

1. In de regio Noordwest-Veluwe werken we als onderwijs, gemeenten en andere organisaties schouder aan schouder als het gaat om het verminderen van het aantal schoolverlaters;
2. We weten dat we het goed doen, gezien ook de feitelijke aantallen;
3. We weten ook dat Pro en VSO nieuwe deelnemers zijn in deze samenwerkings-overeenkomst;
4. En we onderkennen dat jongeren in een kwetsbare situatie extra aandacht van ons krijgen.

Ondertekenaars

Ondertekenaars van het samenwerkingsovereenkomst zijn: gemeente Elburg, gemeente Ermelo, gemeente Harderwijk, gemeente Nunspeet, gemeente Oldebroek, gemeente Putten, gemeente Zeewolde, SOMA college, Deltion college, Landstede, RSG Slingerbos, Nuborgh college, Chr. college Nassau Veluwe, Christelijk college Groevenbeek, Morgencollege, Van Kinsbergen college, Mijn School, Emauscollege, De Rietschans, De Wingerd, De Lelie, de Ambelt, de Verschoorschool, Stichting Leerlingenzorg NW-Veluwe en Leerlingzaken Noord-Veluwe. 

Programma

 • 11.30 uur Informele start met lunch
 • 12.00 uur Officiële gedeelte 
  • Sprekers:
   • - Dhr. Pim Hulsman, directeur Landstede (contactschool)
   • - Dhr. Pieter Teeninga, wethouder Harderwijk (contactgemeente)
   • - Derko Slot (VSV-programmamanager) en Maria Lauran (RMC-coördinator);toelichting VSV-programma 2017-2020
 • 12.30 uur Ondertekening
  • Ondertekenaars zetten hun handtekening te plaatsen op de samenwerkingsovereenkomsten
 • 13.00 uur Informele afsluiting

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!