Onderzoeksproject Windesheim ontvangt eerste 'Pitstopvoucher'

  • Farma & Zorg
  • Bron: Health Valley

Windesheim heeft met het project ‘eHealth in de Wijk’ als eerste hogeschool een Pitstopvoucher toegekend gekregen van Regieorgaan SIA. Deze voucher biedt de onderzoekers halverwege hun project ruimte voor reflectie en intervisie met externe experts.

Onderzoeksproject Windesheim ontvangt eerste 'Pitstopvoucher'

Foto: Windesheim / Nicoline Welvaart

"In de dagelijkse praktijk van het onderzoek is hier vaak te weinig tijd voor", zegt Inez Meurs, programmamanager bij Regieorgaan SIA. "Terwijl stilstaan bij de voortgang en elkaar feedback geven waardevol is voor verbeteringen in het proces en de kwaliteit van het onderzoek kan verhogen." Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA heeft daarom in samenwerking met de Vereniging van Lectoren een intervisiemethodiek ontwikkeld. De Pitstopvoucher, een subsidie van 2.500,- euro, biedt de onderzoekers van Windesheim nu als eerste de financiële ruimte om deze intervisiemethodiek toe te passen.

eHealth in de wijk

Binnen het twee jaar durende project “eHealth in de wijk” onderzoekt het lectoraat ICT-Innovaties in de Zorg van Windesheim hoe je wijkverpleegkundigen kunt ondersteunden bij het inzetten van eHealth-toepassingen bij hun cliënten. "We zijn inmiddels halverwege het project’, vertelt onderzoeker Sander Holterman. "Door mee te lopen in de praktijk, het uitvoeren van diepte-interviews en zogenaamde hardop-denken-sessies is veel inzicht verkregen in de dagelijkse praktijk, de knelpunten en kansen voor het inzetten van eHealth."

Pitstopvoucher 

Dankzij de Pitstopvoucher is er de komende twee maanden tijd voor reflectie en intervisie. Holterman: "De focus zal liggen op de vertaling van de onderzoeksresultaten uit het eerste jaar naar geschikte ontwerpmethoden voor de ontwikkeling van de keuzehulp. Daarin worden niet alleen de huidige projectpartners en onderzoekers bevraagd, maar is juist ook de frisse blik van experts die niet bij het project betrokken zijn waardevol."

Vervolgens starten de onderzoekers met het tweede jaar van het project, waarbij zij samen met de genoemde partners werken aan de ontwikkeling van een praktische keuzehulp. Meer informatie over het project eHealth in de Wijk is te vinden op de projectwebsite

Auteur: Redactie Nationale Onderwijsgids

Meer informatie over Health Valley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!