Ook internationale studenten starten eigen studentenbedrijf

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Dockwize

Zo'n 500 internationale studenten van over de hele wereld volgen een opleiding aan de HZ University of Applied Sciences. Dat is vele malen hoger dan de voorgaande jaren. Ruim 80 studenten van deze groep, hebben de afgelopen twee weken hard gewerkt aan de start van hun Student Company.

Ook internationale studenten starten eigen studentenbedrijf

Dat deden ze tijdens de  tijdens de International Student Startup Bootcamp. Een groeiend aantal innovatieve startups onder aanvoering van een nieuwe generatie: dat is het doel van de Student Startup Bootcamp.

Studentenbedrijf uitbouwen

De Bootcamp geeft de studenten een snelle start en concrete handvatten om hun studentenbedrijf succesvol uit te bouwen. Ieder teamlid brengt inspiratie, competenties en ambitie vanuit zijn of haar eigen opleiding in. Het gehele traject is onder begeleiding van mentoren, experts en bewezen startup tools en methodieken. De rest van het schooljaar werken de internationale studenten verder vanuit de ‘Student Company Playground’. Een HZ-locatie die volledig tot hun beschikking staat en die een perfecte praktijkruimte biedt.

Bootcamp

De Bootcamp werd op vrijdag 8 februari afgesloten met een pitchevent. De jury (met juryvoorzitter Jo-Annes de Bat) beoordeelde de studenten op onder andere probleemstelling, oplossing, tractie en kennis van de markt. De drie winnaars zijn 'I veel better' met kindvriendelijke bekleding van infuuszakken, Seasy met een sneldrogende strandhanddoek- en tas in één en Network Together voor het matchen van studenten en bedrijven voor stages en bijbanen met behulp van gerichte events.

De International Student Startup Bootcamp is een samenwerking van HZ, Jong Ondernemen en Dockwize.

Meer informatie over Dockwize:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!