Oost NL verkoopt belang Gelderse wereldspeler MPS

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: Oost NL

Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL heeft haar belang in MPS Group BV (MPS), wereldwijde leverancier van drukwerkmachines voor etiketten en flexibele verpakkingen, verkocht aan ABN AMRO Participaties (AAP).

Oost NL verkoopt belang Gelderse wereldspeler MPS

MPS uit Arnhem ontwikkelt en verkoopt innovatieve en hoogwaardige druksystemen voor de zelfklevende etiketten- en verpakkingsindustrie. Door de toetreding van ABN AMRO Participaties verwacht het bedrijf haar internationale groeiambities verder uit te bouwen vanuit haar hoofdvestiging in Arnhem.

Van startup naar ruim 100 banen

Pieter Rhemrev, manager van de business unit Capital van Oost NL, kijkt terug op een goede samenwerking met MPS. “We hebben MPS zien groeien van een hightech startup naar een wereldwijde leverancier van hoogwaardige druksystemen met 105 fte in Arnhem en vestigingen in Azië en de VS. Met ABN AMRO Participaties kan MPS haar internationale groeiambities verder uitbouwen en haar Nederlandse basis verbreden. Een natuurlijk moment voor ons om afscheid te nemen. Oost NL ondersteunt bedrijven in de startup- en groeifase. Daarna treden wij terug en laten de verdere ontwikkeling van het bedrijf graag aan marktpartijen over”, aldus Rhemrev.

Top 3-speler in de markt

Wim van den Bosch, CEO van MPS, licht toe: “De afgelopen jaren heeft MPS, met dank aan Braver Investment en Oost NL, een sterke ontwikkeling doorgemaakt, vanuit een product-, een financieel en een organisatorisch oogpunt. MPS is nu klaar om een nieuwe groeifase te beginnen en een top 3-speler in de markt te worden. MPS ging daarom op zoek naar een nieuwe sterke aandeelhouder die in staat en bereid is om MPS te ondersteunen bij het realiseren en versnellen van zijn bedrijfsplan. We zijn dankbaar voor de kansen die we kregen door onze voormalige aandeelhouders. Ik ben ervan overtuigd dat we met de steun van AAP onze ambitieuze groeidoelstelling de komende jaren zullen kunnen realiseren.”

ABN AMRO Participaties

ABN AMRO Participaties is de onafhankelijk beheerde private equity-onderneming van ABN AMRO, met een focus op investeringen in Nederlandse bedrijven en staat bekend om hun langdurige betrokkenheid. De fondsen worden exclusief door ABN AMRO verstrekt.

Meer informatie over Oost NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!