Oprichting Life Sciences fonds ter waarde van 6,5 miljoen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Health Valley

Vandaag werd tijdens het Netwerk Ontbijt Zorg Innovatie het fonds Swanbridge Capital (SBC) opgericht. Het fonds heeft een omvang van 6,5 miljoen euro en richt zich op zeer jonge en innovatieve Life Sciences bedrijven die zich nog bevinden in de Proof of Concept fase.

Oprichting Life Sciences fonds ter waarde van 6,5 miljoen

Het fonds krijgt een sterke focus op Rotterdam. Het kapitaal voor het fonds is dan ook bijeengebracht door de Rotterdamse organisaties Van Herk Investments, het Erasmus MC, de Gemeente Rotterdam en Life Sciences serie-ondernemer Dharminder Chahal. Daarnaast ondersteunt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) het fonds met een lening via de SEED Capital-regeling. Gezien de aard van de investeerders richt het fonds zich met name, maar niet uitsluitend, op de regio Rotterdam.

Startersklimaat voor life sciences ondernemingen

“Rotterdam leent zich uitermate goed voor startende life sciences ondernemingen, gezien de zeer actieve start-up community, de kennisrijke omgeving en de beschikking over uitstekende huisvestingsvoorzieningen met de Rotterdam Science Tower als start-up hub. De oprichting van Swanbridge Capital geeft een impuls aan deze sector, bindt jonge groeibedrijven aan de regio Rotterdam en genereert hiermee werkgelegenheid voor Rotterdammers. De innovaties waar Swanbridge Capital in investeert dragen bij aan een betere en efficiëntere gezondheidszorg, waarmee ook sprake is van investering in maatschappelijk rendement”, aldus Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie van de gemeente Rotterdam.

Focus op de Life Sciences

Swanbridge Capital investeert in bedrijven die nieuwe technologieën ontwikkelen binnen het gebied van therapie, diagnostiek en medische instrumenten. Door kapitaal te verstrekken voor het bereiken van de eerste Proof of Concept creëert Swanbridge Capital al in een hele vroege fase waarde voor haar participaties en kan zij de brug naar vervolgfinanciering bouwen.

Auteur: Janine Budding - Medical Facts - artikel verschenen op Health-Valley.nl

Meer informatie over Health Valley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!