Peilboot North Sea Port wint Port Support Vessel of the Year award

Peilboot de ‘Harmonie’ van North Sea Port, heeft tijdens de Dredging and Port Construction awards de prijs voor Support Vessel of the Year in de wacht gesleept.

Peilboot North Sea Port wint Port Support Vessel of the Year award

Het schip, ontworpen en gebouwd door scheepswerf Next Generation Shipyards uit Lauwersoog, was genomineerd samen met Basra Gateway Terminal - Joint Submission by international container Terminal Services Inc. en Damen Shipyards and Dredge Maritime.

Veelzijdigheid aan functies

De jury gaf aan dat peilboot de 'Harmonie' indruk op de jury maakte met zijn veelzijdigheid aan functies, waardoor deze van absolute meerwaarde is voor de haven North Sea Port. Het schip, de eerste in de Profiler Klasse die zowel voor de kust als in het binnenland kan werken, zal werken aan beide zijden van de grens tussen Nederland en België.

Over peilboot de 'Harmonie' 

Peilboot 'Harmonie' is 15 meter lang, 4,5 meter breed en haalt 20 knopen. De voornaamste opdracht van het schip is het peilen van de diepte van alle havens en dokken van North Sea Port en de vaargeul de Wielingen voor de Zeeuws-Vlaamse kust richting Vlissingen. In de getijdenhavens en dokken gebeurt dit zes keer per jaar, in de andere havens en dokken twee keer. Haar naam heeft Harmonie te danken aan het eerste zeeschip dat op 3 december 1827 door het pas aangelegde Kanaal Gent-Terneuzen voer. Volgens de krant ‘Gazette van Gend’ was dat Harmonie uit Hamburg. Het schip werd toen behandeld in Gent door Stukwerkers, een Gentse stouwer die al actief is sinds 1338.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!