PinkRoccade Care en Boomerweb bundelen krachten

PinkRoccade Care en e-health-specialist Boomerweb slaan de handen ineen.

PinkRoccade Care en Boomerweb bundelen krachten

De apps van Boomerweb worden in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) mijnCaress geïntegreerd, volgens de twee bedrijven met een doelmatigere aanpak en veel tijdwinst tot gevolg.

Door de samenwerking krijgen zorgprofessionals toegang tot de oplossingen van Boomerweb op het gebied van medicatiecontrole, elektronische toedienregistratie, beeldzorg en wondzorg. Erik Schilperoort, portfoliomanager mijnCaress bij PinkRoccade Care: "Het ECD is natuurlijk een integrale oplossing, maar er is zoveel meer toegevoegde waarde en gebruiksgemak te behalen door oplossingen slim te combineren. Met de innovatieve oplossingen van Boomerweb, slim geïntegreerd in het ECD, krijgt een zorgorganisatie écht meer grip op kwaliteit van zorg."

De gegevens uit mijnCaress en Boomerweb worden gecombineerd zodat een zorgprofessional naadloos kan werken in beide systemen, aldus Schilperoort. Met koppelingen van Boomerweb in de keten met apothekers, huisartsen en andere aanbieders wordt volgens hem doelmatiger gewerkt en veel tijdwinst behaald. "Vervolgens zorgt mijnCaress voor de juiste afhandeling van de benodigde registraties, wat ook weer voor tijdswinst zorgt."
Toegang

Zorgorganisaties krijgen met de inloggegevens van mijnCaress toegang tot de Medicatie Controle App met elektronische toedienregistratie (ETDR), de Wond Zorg App en de Beeld Zorg App. Gegevens vanuit deze apps worden dankzij de koppeling beschikbaar in de verschillende functionaliteiten van mijnCaress.

René Weijenberg, innovatiedirecteur bij Boomerweb: "Dit helpt zorgorganisaties om de juiste gekwalificeerde persoon op de juiste tijd op de juiste plek te krijgen. Communicatie over en met de cliënt, apotheek of huisarts verschijnt dankzij de koppeling rechtstreeks in het cliëntendossier. Uiteindelijk is dit een gemakkelijke manier om efficiënt en succesvol met e-health te werken."

De twee bedrijven willen onderling gegevens uitwisselen en slim combineren, zodat ze analyses kunnen maken die de kwaliteit van zorg verbeteren. Door bijvoorbeeld de routetijden die in het ECD staan, te combineren met de Medicatie Controle App krijgen verpleegkundigen gerichter in beeld welke medicatie door wie toegediend moet worden. Verder streven PinkRoccade en Boomerweb naar preventie door analyses van deze data, zo kan registratie in het ECD wellicht leiden tot het voorkomen of verminderen van medicatiefouten.

Meer informatie over Health Valley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!