Platforms technische industrie BCSEMI NL en High Tech NL bundelen krachten

  • Technologie
  • Bron: High Tech NL

Twee vooraanstaande platforms voor de Nederlandse technische industrie gaan samenwerken. Voor BCSEMI en High Tech NL is de krachtenbundeling een logische stap om één gezicht en één aanspreekpunt te vormen voor overheden, kennisinstellingen en bedrijven.

Platforms technische industrie BCSEMI NL en High Tech NL bundelen krachten

Foto: Willem Endhoven (L) en Barry Peet (R)

“Door de integratie ontstaat één krachtige organisatie”, aldus Willem Endhoven, managing director van High Tech NL. “Eén gezicht en één partij die de belangen van de Nederlandse hightechsector vertegenwoordigt. Deze stap maakt ons een nog sterkere gesprekspartner in zowel nationaal als internationaal verband.” Endhoven benadrukt dat elektronica, chips en techniek essentieel zijn om maatschappelijke thema’s als gezondheid, veiligheid en milieu verder vorm en inhoud te geven. High Tech NL heeft al een goede bekendheid met ‘Holland Robotics’. Door de krachtenbundeling met BCSEMI NL wordt nu ook een semiconductor-poot toegevoegd.

Win-winsituatie

Ook Barry Peet, managing director van BCSEMI NL, is blij met de samenvoeging. BCSEMI NL kan volgens Peet meeliften op de bestaande activiteiten van High Tech NL. “Denk bijvoorbeeld aan het programma Human Capital, waarbij de juiste mensen worden gevonden en opgeleid voor specifieke functies. Van de andere kant versterkt BCSEMI NL de semiconductor-tak van High Tech NL.”

Slagvaardig en efficiënt

Na de integratie vormen de 65 leden van BCSEMI NL een eenheid met de ruim 200 leden en partners van High Tech NL. Activiteiten worden voortaan gezamenlijk georganiseerd. “Een sterk signaal”, vinden ook Paul van Attekum en Charles Smit, bestuursvoorzitters van respectievelijk High Tech NL en BCSEMI NL. “De toekomst van de Nederlandse hightechindustrie vraagt om voortdurende innovatie en samenwerking tussen industrie en kennisinstellingen. We weten uit ervaring hoe lastig versnippering van organisaties kan zijn. Met deze stap geven wij samen het goede voorbeeld. Samen zorgen we voor meer slagvaardigheid, efficiëntie en een sterke branding van de Nederlandse technische industrie.”

De beide partijen streven ernaar om de samenwerking per 1 januari 2020 te laten ingaan.

Meer informatie over High Tech NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!