Port of Moerdijk ontvangt opnieuw Europees Duurzaamheidscertificaat

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Port of Moerdijk

De European Sea Ports Organisation (ESPO) heeft de haven van Moerdijk voor de zesde maal gecertificeerd voor de duurzaamheids- en milieuprestaties. Tijdens het GreenPort Congres in Valencia reikte de ESPO het Port Environmental Review System (PERS)-certificaat uit aan Ferdinand van den Oever, directeur van het Havenbedrijf Moerdijk.

Port of Moerdijk ontvangt opnieuw Europees Duurzaamheidscertificaat

De PERS-certificering is een onderdeel van het Ecoports Programma van ESPO. PERS is de enige standaard voor duurzaamheid specifiek voor havens. De certificering wordt uitgevoerd door Lloyd’s Register Quality Assurance en is twee jaar geldig.

Voorwaarden voor certificering

Om gecertificeerd te worden moeten havens kunnen aantonen dat zij de milieuwetgeving onder controle hebben en iedere twee jaar stappen zetten om de impact op de omgeving te verkleinen. De norm om te voldoen aan de standaard wordt daarnaast elke twee jaar hoger.

Duurzaamheidsprestaties in de haven van Moerdijk

Ferdinand van den Oever: “Dit is het tweede duurzaamheidscertificaat in twee weken dat ik in ontvangst mag nemen. Na de Nederlandse BREEAM-NL certificering, vallen ook op Europees niveau de duurzaamheidsprestaties in de haven van Moerdijk op. Dat maakt mij enorm trots en het motiveert om de ingeslagen weg te vervolgen. Samen met de bedrijven op het haven- en industrieterrein Moerdijk werken we dagelijks aan onze ambities om nog verder te verduurzamen en onze positie als knooppunt van duurzame logistiek en duurzame procesindustrie in de Vlaams-Nederlandse Delta te versterken.“

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!