Presentatie nieuw concept circulair distributiecentrum Heembouw tijdens Bouwbeurs

Op 7 februari pitchen Alijd van Doorn en Martijn van Mansom van Heembouw / Habeon Architecten tijdens de themadag Circulair Bouwen op de Bouwbeurs R&D, op uitnodiging van ASSA ABLOY Entrance Systems, hun concept voor een volledig circulair distributiecentrum.

Presentatie nieuw concept circulair distributiecentrum Heembouw tijdens Bouwbeurs

New Logic III Tilburg voor Rhenus Logistics ofwel "The Tube" heeft hoogste BREEAM score op ontwerp.

Heembouw is samen met haar architectenbureau Habeon Architecten een belangrijke speler in de markt van ontwerp en realisatie van logistieke centra in Nederland. Heembouw voelt zich verantwoordelijk voor de impact van ons handelen op de planeet, en is oprecht gedreven om het beter te doen. Daarom werken ze samen met partners aan concrete circulaire oplossingen voor bouwprojecten.

Circulair Distributiecentrum

Een daarvan is een volledig Circulair Distributiecentrum (DC), dat wordt ontworpen en gedetailleerd met als doel om door de hele levenscyclus de stromen van materialen, van energie én van economische waarde te sluiten. Het doel is om het gehele pand te kunnen remonteren, waarbij de materialen hoogwaardig worden hergebruikt en de grondstoffen die worden toegepast afkomstig zijn van snel hernieuwbare bronnen.

The Tube

Als ontwerpende bouwer heeft Heembouw samen met haar architectenbureau Habeon Architecten veel distributiecentra gerealiseerd, waarvan een aantal onderscheidend is op het gebied van duurzaamheid met een BREEAM Outstanding kwalificatie. ‘The Tube’ in Tilburg dat voor belegger Dok Vast werd gebouwd, kent met 98.48% zelfs de hoogste BREEAM score op ontwerp tot nu toe.

Kijk op hier voor meer informatie over de themadag Circulair Bouwen. 

Meer informatie over HEEMBOUW BREDA:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!