Prettig wonen door goede samenwerking in regio Eindhoven

  • Maintenance

Wooncomfort zit hem voor een groot deel in goed werkende voorzieningen – zeker wanneer het een zorg- of seniorenwoning betreft. Woningcorporatie Wooninc. werkt op het gebied van elektrotechnische werkzaamheden dan ook graag samen met Technisch Buro Wissing – een partner die meedenkt en anticipeert.

Prettig wonen door goede samenwerking in regio Eindhoven

Wooninc. heeft zo’n 10.500 woonruimtes in regio Eindhoven en omgeving. Met de helft van het aanbod spitst de corporatie zich het meest toe op senioren- en zorgwoningen, van zelfstandige seniorenwoningen tot afdelingen voor psychiatrische geriatrie (in samenwerking met VitalisWoonZorgGroep). Voor vervanging en onderhoud van technische toepassingen werkt Wooninc. al meer dan vijfentwintig jaar samen met TB Wissing. Denk daarbij bijvoorbeeld aan noodverlichting, video-intercom-installaties, elektrische installaties en meterkasten. 

Bliksemsnel

“Een paar weken geleden was er een blikseminslag bij één van onze seniorenflats – een gebouw met meer dan tweehonderd woningen”, vertelt Pascal Snellen, adviseur beheer en onderhoud bij Wooninc.. “Alle vier de liften waren defect, de brandmeldinstallatie werkte niet meer en ook het intercomsysteem lag eruit. Voor onze huurders een groot probleem. De veiligheid moest zo snel mogelijk weer op orde zijn, maar ook de liften zijn belangrijk voor onze oudere bewoners. Omdat ze soms slecht ter been zijn, is de lift vaak echt nodig om het huis uit te kunnen. De video-intercomsystemen zijn voor hen een uitkomst: dan hoeven ze niet eerst naar beneden om te kijken wie er voor de deur staat. Zo’n scherm geeft bovendien een gevoel van veiligheid. Alles moest dus zo snel mogelijk vervangen worden. Toen we TB Wissing belden om alles te komen repareren, zeiden ze: ‘We zijn er al mee bezig’.” Hoewel het op een zondag onweerde, kwamen dezelfde dag (na een berichtje van de meldkamer) de monteurs nog langs.”

Spoedlevering

Dankzij een goede samenwerking - namelijk tussen TB Wissing en hun regiogenoot, Elbo Technology, leverancier van Urmet deurvideo- en intercomsystemen, kan het technisch bureau over het algemeen snel beginnen met het vervangen van kapotte systemen. Jeroen Hurkmans, accountmanager bij Urmet: “Hoewel intercomsystemen geen alledaags producten zijn binnen de installatiewereld, is TB Wissing er zeer goed mee bekend. Ze zijn erg kundig en kunnen er meteen mee aan de slag. Bij een spoedklus hebben we afgesproken dat ze de artikelen zelf bij ons ophalen. We weten wat we aan elkaar hebben: we werken allebei met hechte teams, in goed overleg en we delen de oprechte wil om de ander te helpen.”

Ontzorgen

Zo proberen alle partijen het elkaar zo makkelijk mogelijk te maken. Pascal: “Die ontzorging vinden we heel prettig. En ze doen een stapje extra. TB Wissing denkt ook met ons mee over duurzame opties bij bijvoorbeeld noodverlichtingsinstallaties. Dat maakt het voor ons ook makkelijker om maatschappelijk bewust te werken.” En er loopt vanuit TB Wissing altijd een specialist mee bij de inventarisatie van schade aan panden. Als de verzekeraar aangeeft dat een bepaalde reparatie nodig is, kijkt de specialist meteen of die technisch ook mogelijk is en of de materialen nog op voorraad zijn.

Korte lijntjes

Pascal: “Omdat Wooninc. een grote diversiteit aan woongebouwen heeft vragen we een grote flexibiliteit van onze onderaannemers. Gelukkig zijn de lijntjes kort: we zitten regelmatig om de tafel om samen naar oplossingen te zoeken die passend zijn voor onze specifieke locaties. Daarbij is de handelssnelheid groot en is men correct naar onze huurders. Het is zeer prettig om met TB Wissing samen te werken - we zien hen dan ook echt als een partner.”

Auteur: Marlies van der Burgh

Meer informatie over WISSING B.V., TECHNISCH BURO:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!