Primeur oplaadpaal met lichtmast voor Bio Base Europe Training Center

In Den Haag staan sinds kort lantaarnpalen die tevens dienst doen als laadpaal voor elektrische auto's. De laadpalen maken onderdeel uit van een experiment bedoeld om schone stroom in de stad te promoten. Voor Bio Base Europe Training Center in Terneuzen is deze ontwikkeling niet nieuw.

Primeur oplaadpaal met lichtmast voor Bio Base Europe Training Center

Sinds 15 februari 2017 staat er namelijk al een dergelijke oplaadpaal op het terrein van het Bio Base Europe Training Center. Het centrum voor duurzame economie en technologie heeft daarmee inmiddels bijna een jaar aan ervaring met de, voor de rest van Nederland, nieuwe ontwikkeling. De laadpaal draait op elektriciteit welke opgewekt wordt uit de 162 zonnepanelen waar het centrum over beschikt en is daarmee 100 procent duurzaam te noemen.

Een dubbele functie

De laadpaal dient twee verschillende doeleinden. Enerzijds functioneert hij als lantaarnpaal, anderzijds is er de mogelijkheid om via de laadpaal twee elektrische auto's tegelijkertijd van stroom te voorzien. Het gebruik van de paal is heel eenvoudig. Middels het scannen van een tag (muntje) of een persoonlijke pas, krijg je toegang tot een stekker waarmee je je auto op kunt laden.

Een absolute aanrader

Alexander Lie Kwie, operationeel manager bij Bio Base Europe Training Center, laat in een uitzending van NPO Radio 5 weten blij te zijn met de laadpaal en noemt het apparaat een absolute aanrader voor zowel de gemeente Den Haag als eventuele toekomstige andere Nederlandse gemeenten. 

Meer informatie over Bio Base Europe Training Center:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!