Prins Constantijn als ambassadeur bij Wageningen Campus

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Wageningen Universiteit

Prins Constantijn zal op 17 mei aanwezig zijn tijdens F&A Next 2017, het grote food & agri-startup evenement op Wageningen Campus. De prins maakt zich, in zijn rol als start-up ambassadeur, al jarenlang sterk voor innovatie.

Prins Constantijn als ambassadeur bij Wageningen Campus

Bij F&A Next vertelt hij over zijn kijk op innovatie in de food- en agrisector, en kondigt de winnende start-ups van FoodBytes! aan. F&A Next 2017 is een initiatief van Rabobank, Wageningen University & Research en StartLife.

Samenwerking

“Wereldwijde problemen, zoals het voedselvraagstuk, vereisen duurzame en technische oplossingen waardoor er echt iets verandert. Start-ups kunnen een zeer belangrijke en mogelijk beslissende rol spelen bij het oplossen van deze uitdagingen. Daarvoor moeten start-ups, scale-ups, investeerders, onderzoekers en grote ondernemingen wel samenwerken”, vertelt prins Constantijn, start-upambassadeur en medeoprichter van StartupFest. “En niet alleen binnen hun eigen vakgebied, maar ook in samenwerking met andere vakgebieden.”

Constantijn van Oranje

Innovatie is het leidmotief in de carrière van prins Constantijn. Constatijn van Oranje leidt StartupDelta, een publiek privaat partnerschap dat het start-up ecosysteem in Nederland stimuleert. Hij adviseert multinationals en de Europese Commissie bij hun ditgitale innovatiestrategie en bekleedt meerdere functies in zowel de publieke als de private sector.

Hij is start-up ambassadeur bij StartupDelta met als doel Nederland tot het Europese centrum van innovatie te maken en directeur digitale technologie en macrostrategie bij Macro Advisory Partners in Londen en New York. Daarnaast is hij lid van de EU High Level Group of Innovation en adviseur van Andrus Ansip, de huidige vice-president van de Europese Commissie voor de Digital Singel Market. De organisatie van F&A Next is blij met de komst van de prins. Het F&A Next-programma is erop gericht innovatie in de voedsel- en agri-sector te stimuleren om voedselzekerheid in de toekomst te helpen garanderen.

Meer over F&A Next

Wageningen Campus is op 17 en 18 mei dé ontmoetingsplaats voor food & agri-bedrijven, startups en investeerders. Tijdens dit internationale dealmaking platform gaan startups en investeerders gezamenlijk de uitdaging aan om innovatief in te spelen op de veranderingen in het food & agri-domein.
Hoe? Start-ups pitchen een idee op een internationaal podium. Er zijn meer dan honderd internationale venture capital- en corporate venture-fondsen aanwezig, net als diverse vertegenwoordigers van de grootste internationale food & agri-bedrijven. Naast de pitchsessies kunnen start-ups en investeerders elkaar ontmoeten via bedrijfspresentaties, netwerkmomenten en één-op-één gesprekken.

De vorige editie van F&A Next heeft inmiddels geleid tot verschillende succesvolle samenwerkingsvormen. Aanmelden kan op de website van F&A Next.

Meer informatie over Wageningen University & Research:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!