Procesindustrie gaat maintenance prioriteiten 2014 vaststellen

 • Maintenance
 • Bron: Dutch Institute World Class Maintenance

Tijdens een open bijeenkomst voor asset owners uit de procesindustrie op maandag 23 januari 2014 worden de onderhoudsprioriteiten in 2014 besproken.

Procesindustrie gaat maintenance prioriteiten 2014 vaststellen

Tijdens de bijeenkomst worden behalve presentaties verschillende thematische workshops gehouden, waarin zal worden besproken hoe de maintenance sector, asset owners en kennisinstellingen gezamenlijk met innovaties kunnen bijdragen aan de concurrentiepositie van de procesindustrie. Door innovatief en slim onderhoud worden assets tegen lagere kosten betrouwbaarder, meer beschikbaar, veilig en duurzaam. Deelnemende bedrijven en organisaties worden gestimuleerd partnerships te vormen om gezamenlijk binnen het ISPT/DI-WCM Maintenance cluster aan de slag te gaan.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: meeting@ispt.eu en voor meer informatie kunt u terecht bij: Frans van den Akker of Eelco Bleeker.

ISPT Maintenance cluster

Binnen de strategische agenda en het beleidsplan van de TKI voor de Topsector Chemie en Procesindustrie is de maintenance van kapitaalintensieve goederen opgenomen, omdat het onderhoud een belangrijke rol speelt in het verbeteren van de concurrentiepositie van deze industrietak. Innovatie is de drijfveer, samen met de instroom en het behoud van voldoende gekwalificeerd personeel en nieuwe innovatieve vormen van samenwerking tussen asset owners, maintenance service providers en kennisinstituten. Het DI-WCM coördineert dit cluster en zorgt tevens voor cross sectorale verbindingen.

Het doel van het cluster is:

 • Initiëren, begeleiden en beheren van maintenance innovatie projecten om kapitaalintensieve assets concurrentieel te houden;
 • Innovatieve bijdragen leveren om te bezuinigen op energie, grondstoffen besparen, veiligheid te bevorderen, effectief en efficiënt produceren en het vergroenen van maintenance;
 • Bevorderen, onderhouden en stimuleren van werkgelegenheid in de techniek.

Werkgebied van het cluster:

 • Voorspellend en Condition Based Maintenance;
 • Op afstand en Niet Destructieve inspecties en metingen (NDO inspecties);
 • Nieuwe Technologieën, zoals robotica, augmented & virtual reality, automatisering , standaardisering;
 • Levensduurverlengend onderhoud;
 • Maintenance (service)logistiek, Hands on Tool Time, innovatieve ketensamenwerking en contracten;
 • Veiligheid en betrouwbaarheid verbeteren.

 

Meer informatie over World Class Maintenance:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!