Protix vestigt zich op industrieterrein De Rietvelden in Den Bosch

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: AgriFood Capital

Den Bosch is het kloppend hart van een ondernemende en innoverende agrifoodregio. Vandaag de dag nestelen nog steeds nieuwe bedrijven en gevestigde namen zich in de stad. Zo ook Protix Biosystems, welke neerstrijkt op industrieterrein De Rietvelden.

Protix vestigt zich op industrieterrein De Rietvelden in Den Bosch

Met een dependance van de hoofdvestiging in Dongen wel te verstaan. De medewerkers van Protix Biosystems BV zijn geen onbekenden in Den Bosch, want er werden over en weer al veel zaken gedaan met Bossche onderwijsinstellingen en bedrijven als NGN (New Generation Nutrition), die op de Bossche stadskwekerij zit. Stijn Harms (Protix) legt graag uit wat de aantrekkingskracht is van Den Bosch: “Den Bosch heeft een centrale ligging in Nederland en is het kloppende hart van de Zuid Nederlandse agrifood sector. Van oudsher is dit al een hele sterke agrarische regio. Vanwege de vele kennisinstituten en innovatieve bedrijven, is Den Bosch een zeer geschikte vestigingsplek voor Protix.”

Marketing, data en productiecapaciteit

Met haar vestiging in Den Bosch beoogt Protix naast haar marketing- en datafaciliteiten ook de productiecapaciteit uit te breiden. Daarvoor is er regelmatig contact met de partners van de Grow Campus. Stijn Harms: “Er is overleg en kennisuitwisseling met onderwijs en gemeente. Momenteel zijn we aan het verkennen hoe we de faciliteiten op de Grow Campus nog beter kunnen benutten als we onze productie capaciteit willen uitbreiden in Den Bosch.”

Jong talent

De plannen van Protix passen goed bij de basisgedachte van de Grow Campus: multidisciplinaire samenwerking, open innovatie en kansen voor nieuwe bedrijvigheid. Maar Stijn Harms zoekt nog iets extra’s: “Protix groeit hard en de planning is dat dit nog wel even zo door gaat. We zijn dus hard op zoek naar nieuwe talenten die ons willen helpen het wereldwijde voedselsysteem weer in balans met de natuur te brengen!” Om deze en andere talenten te vinden en te binden, bouwt de Grow Campus momenteel aan een Studentencommunity.

Mogelijkheden Grow Campus

Nieuwe bedrijven die geïnteresseerd zijn om in Den Bosch neer te strijken, kunnen altijd contact opnemen met de Grow Campus om de aantrekkelijke mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!