Provincie maakt werkt van familiebedrijven

Provinciale Staten namen op 13 december 2017 een initiatiefvoorstel aan van CDA, PvdA, SP, ChristenUnie en VVD. Hierin vragen zij meer aandacht voor familiebedrijven.

Provincie maakt werkt van familiebedrijven

Familiebedrijven hebben te maken met specifieke uitdagingen en missen daarbij een netwerk. Provinciale Staten stellen €350.000 beschikbaar aan het Gelders Familiebedrijven Gilde.

Investeren in de toekomst

Initiatiefnemer Daisy Vliegenthart-Goedhart (Statenlid CDA): 'Familiebedrijven hebben een sterke regionale binding en een grote maatschappelijke betrokkenheid. Zij zijn niet bezig met snelle winsten, maar investeren in de lange termijn om het bedrijf gezond over te dragen aan de volgende generatie.’

Bedrijfsopvolging

Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de Gelderse economie. Bijna 70% van de Gelderse bedrijven zijn familiebedrijven. Zij zorgen voor een derde van de werkgelegenheid in de provincie. Toch overleeft 40% van de familiebedrijven een bedrijfsopvolging niet. Hiervoor is specifieke kennis en ondersteuning en een lange voorbereidingstijd nodig.

Familiebedrijven Gilde

Het Gelders Familiebedrijven Gilde is de ontbrekende schakel in de ondersteuning van familiebedrijven. Zij moeten ervoor zorgen dat familiebedrijven de weg weten te vinden in het brede aanbod aan ondersteuning van o.a. de Groeiversneller, Oost NL en de Kamer van Koophandel. Met steun van de provincie moet het Gilde doorgroeien tot een professionele netwerkorganisatie met meer dan 200 leden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de kennis van kwartiermakers van andere netwerkorganisaties. Na 3 jaar moet het Gilde op eigen benen kunnen staan.

Intentieverklaring

In navolging van het initiatiefvoorstel tekende gedeputeerde Michiel Scheffer samen met VNO/NCW, de Hogeschool Arnhem/Nijmegen, Oost NL, de Kamer van Koophandel e.a. een intentieverklaring om tot een gezamenlijke agenda voor de ondersteuning van familiebedrijven te komen. Scheffer: ‘Familiebedrijven zijn duurzame bedrijven die investeren in de toekomst. Zij zijn de banenmotor van de Gelderse economie. Door de krachten te bundelen geven we onze familiebedrijven een duwtje in de rug.’

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!