Raad van State keurt Foodcourt Uden goed

Vandaag heeft de Raad van State uitspraak gedaan in het beroep tegen het Foodcourt. De beroepsschriften hebben niet geleid tot vernietiging van het plan. Daarmee zijn het bestemmingsplan en de vergunningen onherroepelijk en kan gestart worden met de bouw.

Raad van State keurt Foodcourt Uden goed

Wethouder René Peerenboom: "Fantastisch! We zijn uiteraard blij met deze uitspraak. Het is goed voor Uden dat KFC, McDonalds, Subway en Tinq zich nu kunnen vestigen op de locatie tussen Hotel Van der Valk en de A50. Veel consumenten willen dit aanbod van horeca en het is goed voor de werkgelegenheid van zo’n 180 mensen. Ook zet het Uden nog beter in de regio op de kaart."

Start bouw

Na deze uitspraak van de Raad van State kan de realisatie van het Foodcourt nu snel worden gestart. De gemeente verwacht dat binnen drie maanden de benodigde omlegging van de Looweg kan worden gerealiseerd. Ook zal het terrein bouwrijp worden gemaakt. Vervolgens zal de ontwikkelaar de panden gaan realiseren. De verwachting is dat begin 2019 de deuren open gaan. De gemeente zal bij de verdere ontwikkeling contact blijven houden met de omwonenden, zodat zij hun wensen kunnen inbrengen bij de verdere planinvulling.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!