Rabelink Logistics opent nieuwe vestiging in Alblasserdam

Rabelink Logistics, logistiek dienstverlener met verschillende vestigingen in regio Achterhoek, breidt uit met een nieuwe vestiging in Alblasserdam en een verbouwing van het pand aan de Fabrieksstraat in Doetinchem. Dat laat managing director Alwin Schweckhorst weten.

Rabelink Logistics opent nieuwe vestiging in Alblasserdam

Het kantoor in het westen van het land is geopend met het oog op de ontwikkelstappen op het gebied van lucht- en zeevracht. Aan de Fabriekstraat waren de aanpassingen vooral gewenst vanwege de extra werkzaamheden die worden uitgevoerd door werknemers die via Laborijn aan de slag zijn gegaan bij Rabelink.

Air & Ocean

Schweckhorst: ''In april is voor onze afdeling Air & Ocean een kantoor geopend in Alblasserdam. Rabelink zit daarmee ‘dichter op het vuur’ van de Maasvlakte, nadat we de containerstromen – vanaf met name de havens Rotterdam en ook Antwerpen – naar onze warehouses de afgelopen jaren steeds meer in eigen beheer hebben kunnen nemen. Door de jaren heen hebben we de potentie van onze klanten op het gebied van Air & Ocean verder ontdekt en ook al ten dele kunnen benutten. Dit houdt in dat we een deel van de binnenkomende containers al vanaf het laadadres (of de haven) van het land van oorsprong in eigen regie nemen”.

Nauwe samenwerking

Om zich verder te ontwikkelen, besloot Rabelink Logistics om de schakel van externe expeditiekantoren in Rotterdam te elimineren en in deze regio een eigen Rabelink-kantoor te openen. Schweckhorst: ''Hiermee halen we een inkoopschakel uit de keten en gaan we zelf inkopen bij rederijen. Voor de partnerrelaties in de voor ons (onze klanten) belangrijkste handelslanden zijn we aangesloten bij een mondiaal partnernetwerk (WCA). Onze collega’s in Alblasserdam concentreren zich momenteel vooral op de contacten met de rederijen en het werven van mondiale partners. Het nieuwe kantoor betreft een uitbreiding van het team dat al in Doetinchem (Vlijtstraat) functioneerde en er vindt inmiddels een nauwe samenwerking plaats.''

Fabriekstraat

Het warehouse van Rabelink aan de Fabriekstraat 40 in Doetinchem is uitgebreid. Het magazijnoppervlakte is hetzelfde gebleven, maar de kantine en het kantoor waren te klein geworden. Om daar meer ruimte voor te creëren, is er de afgelopen zes weken verbouwd. “De oude kantine is bij het kantoor getrokken”, zegt logistics manager Twan Boerakker. “Boven op het kantoor is de nieuwe kantine gebouwd, de ruimte daar hadden we nog niet in gebruik. Zo hebben we er in totaal ongeveer 40 m2 bij gekregen.”

De voornaamste oorzaak van de toegenomen drukte aan de Fabriekstraat, waar voornamelijk foodgerelateerde goederen opgeslagen zijn, is dat er extra Value Added Services worden uitgevoerd.

Meer informatie over RABELINK LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!