Recyclingbedrijf Heros groeit verder

Recyclingbedrijf Heros in Sluiskil-Oost is de afgelopen jaren letterlijk en figuurlijk uit zijn jasje gegroeid. Het bedrijf wil zich daarom met zeven hectare uitbreiden richting de brug bij Sluiskil. Een investering van zo'n tien miljoen euro.

Recyclingbedrijf Heros groeit verder

Heros, gevestigd op het terrein van de in 1999 gesloten Cokesfabriek, is groot in het verwerken van bodemassen die in vuilverbrandingsovens achterblijven. Het bedrijf slaagt er steeds beter in die bodemassen te schonen en meer herbruikbare materialen eruit te halen. De afgelopen jaren is daarvoor al vijftien miljoen euro in nieuwe installaties geïnvesteerd.

Meer opslagcapaciteit

Op de huidige site van 45 hectare groeit Heros langzaamaan uit zijn jasje. Het toenemende aantal herbruikbare producten vraagt meer opslagcapaciteit. Ook heeft Heros, verklaart directeur Arie de Bode, behoefte aan extra waterberging, zodat het zelf meer waswater voor de installaties kan produceren.

Uitbreiding

De Bode verwacht dit jaar nodig te hebben om alle procedures voor de uitbreiding af te ronden. De dorpsraad Sluiskil wordt binnenkort bijgepraat. De gemeente Terneuzen is bereid medewerking te verlenen. Inrichting van het terrein is in 2019 voorzien.

Werkgelegenheid

De werkgelegenheid bij Heros groeit gestaag mee. In 2017 zijn er vijftien medewerkers bij gekomen. De Bode: ,,We lopen naar de honderd." Hij verwacht dat de verdere uitbreiding extra werk voor vijf à tien mensen zal opleveren.

Meer informatie over HEROS SLUISKIL B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!