Registrars waarderen SIDN Academy met 8,5

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: SIDN

De eerste SIDN Academy is achter de rug. Op 3 dagen in augustus en september kwamen ruim 75 registrars naar VRIJ in Culemborg om de ins en outs van veilige e-mailstandaarden te leren.

Registrars waarderen SIDN Academy met 8,5

De training – verzorgd door DMARCIAN voorzag duidelijk in een behoefte. Die kwam ook tot uitdrukking in de hoge waardering van de deelnemers: een 8,5.

Risico's van onveilige mail vaak over het hoofd gezien

Veilig e-mail was een voor de hand liggend onderwerp, omdat het vaak onderbelicht blijft. Bij online security denken mensen in de eerste plaats aan websites. Zichtbare delen van het internet. Mail wordt vaak over het hoofd gezien. Daar gaan de spamfilters immers over. Jammer, want er is veel dat bedrijven, hosters en ISP’s zelf kunnen doen om mail veiliger te maken met behulp van open standaarden als SPF, DKIM en DMARC.  

Inspanning en ontspanning

De workshop bestond uit 2 delen: theorie in de ochtend en praktijk in de middag. Tijdens dat laatste deel gingen deelnemers aan de slag met hun eigen data. Zo konden ze het geleerde direct in hun eigen omgeving toepassen. De deelnemers plaatsten onder meer een DMARC-record, zodat ontvangers informatie konden krijgen over het e-mailverkeer vanaf hun domein. Om te ontspannen na zo’n zware dag bood Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) alle deelnemers een workshop boogschieten en een diner aan.

SIDN Academy: een nieuw concept

De SIDN Academy is een nieuw concept. Met de Academy wil SIDN bijdragen aan een sterker en veiliger .nl door haar registrars in staat te stellen kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internetstandaarden. Veilige mailstandaarden zijn al enige tijd een hot topic. Registrars die deze toepassen komen sinds enkele maanden ook in aanmerking voor een financiële incentive in het kader van de Registrar Scorecard.

Vervolg

Het is de bedoeling dat er meer edities van de SIDN Academy volgen. Alle deelnemers van afgelopen editie zijn daarom gevraagd om suggesties voor onderwerpen. Zij gaven daarbij vooral aan interesse te hebben in workshops over IPv6 en DNSSEC. Ook vonden zij het belangrijk dat de workshops ook voor minder technisch onderlegde deelnemers toegankelijk moeten zijn. Kortom: to be continued.

Meer informatie over SIDN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!